A má věru, lapidárně řečeno, s čím obchodovat. VINIUM nyní produkuje ze svých 250 hektarů vinic na šest milionů litrů vína ročně. Říká se, že kmen vinné révy může plodit až sto let. Možná tedy, že někde na Pálavě roste keřík z roku 1936, kdy zdejší vinaři založili družstvo VINOPA. A právě z něho vznikla v devadesátých letech akciová společnost VINIUM. Ta se rychle rozvíjela, získala moderní technologie, kromě výroby klasického „repertoáru“ se nebrání zajímavým inovacím, jako třeba použití chmelu a podobně. Je nutné ještě připomenout rok 2007, kdy VINIUM zakoupily České vinařské závody a.s.
Tekutá vinná réva je specifický obchodní artikl a konkurence je vskutku veliká. Kdo se podílí na jeho výrobě a úspěšně s ním působí na trhu, musí mít značné zkušenosti. Jistě jste i vy tak říkajíc vyrůstala mezi vinnými štoky?
Vyrůstala jsem sice na jižní Moravě, ale zprvu to vypadalo, že stran vína budu spíše léčit následky jeho nemírného požívání – mládí jsem spojila se zdravotnictvím. Vystudovala jsem Gymnázium Hustopeče u Brna, maturovala v roce 1990, to byla doba velkých změn.
Po maturitě jsem nastoupila do laboratoře Nemocnice v Hustopečích a dálkově vystudovala střední zdravotnickou školu, obor biochemický a hematologický laborant. Práce to byla velmi zajímavá. Po mateřské dovolené jsem ještě několik let pracovala ve zdravotnictví, ale tak nějak zároveň pokukovala po obchodním světě.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Karel Výborný