Jodové tablety proti válce? „Hlavně jídlo. Ostatní budou řešit jídlo, vy to kam zdrhnout.“

19.06.2024 13:24 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN Doporučení dánské vlády na shánění jodových tablet pro případ jaderné války? Jiné věci je dobré mít po ruce, říká ParlamentnímListům.cz moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. „Není od věci, aby lidé doma měli zásoby alespoň na pár dní. Aby ve chvíli, kdy ostatní budou řešit jídlo, mohli řešit, zda je kam zdrhnout,“ soudí. Mluví o odhalení stran útoku vraha Kozáka či o tom, jak to vlastně mladí mají s politikou.

Jodové tablety proti válce? „Hlavně jídlo. Ostatní budou řešit jídlo, vy to kam zdrhnout.“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sanitka v areálu nemocnice Královské Vinohrady

Tak prý sháníte jodové tablety a žádné jste zatím nesehnal. Co všechno kromě těch jodových tablet by si občan měl opatřit, pokud to ještě je?

Víte, ono je to takové symptomatické... Stále se přibližujeme jaderné válce a jediné, co s tím můžeme dělat, je shánět jodové tabletky. Kdyby někdo opravdu ten knoflík zmáčknul, tak bude nejspíš úplně jedno, jestli ty tabletky máme, nebo nemáme a nějaký jaderný spad bude náš nejmenší problém.

Já se deset let snažím udělat domácnost co nejvíce soběstačnou. Mám hospodářská zvířata, co se dají sníst, mám velkého psa na obranu, mám plný sklep zavařenin a konzerv, mám na směnu dostatek vína i pálenky, zařídil jsem se tak, aby se doma dalo vařit bez plynu i elektřiny, pořídil jsem si loupačku na výrobu krup a mám doma několik tun ječmene.

Ale čím víc toho mám, tím víc si uvědomuju, že jde o velmi ošidnou jistotu. Průšvih přichází pomalu. Krok za krokem. Unaví vás to. Zvyknete si vlastně i na šibenici. A nakonec, až se něco doopravdy stane, tak už stejně nemáte sílu se bránit.

A abych odpověděl na vaši otázku: Není od věci, aby lidé doma měli zásoby alespoň na pár dní. Aby ve chvíli, kdy ostatní budou řešit jídlo, mohli řešit, zda je kam zdrhnout. 

„Mírové konferenci“ ve Švýcarsku, která se radila o dalším postupu války, jste se už vysmál. Ale řekněte: Myslí naše elita, čili Fiala, Rakušan, Koudelka a jiní, že opravdu mohou přijít ruské údery na Evropu? Opravdu to berou jako možnost, nebo se chlácholí, že se to nestane?

Já myslím, že tomu věří stejně povinně, jako kdysi lidé povinně věřili, že císař má nové šaty. Co jiného jim také zbývá, že? Věřili ve vítěznou válku proti Rusku. Věřili svým spojencům, kteří je chlácholili, že se nic nemůže pokazit. Ale dopadlo to poněkud jinak. Teď především nevědí, jak z toho ven. Ten nahý císař tehdy také dál pokračoval ve svém defilé, i když dav už dávno volal, že je nahý. Nemohl jinak.

Naše elity stále více slyší, že jsou nahé, ale stále více musejí dál hrát svojí hru. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zločinné vlády nikdy nebraly ohled na obyvatelastvo !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejan1415 , 19.06.2024 14:30:50

|  11 |  0

Další články z rubriky

Expert předpovídá: NATO ztratí svého hlavního podporovatele a spojence proti Rusku

10:39 Expert předpovídá: NATO ztratí svého hlavního podporovatele a spojence proti Rusku

Vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách v USA povede k rozbití západní protiruské koalice.…