Komise pro nočního starostu?! Advokátka jdoucí do voleb v Praze udeřila na Hřiba

15.09.2022 17:35 | Rozhovor

Advokátka Monika Hášová kandiduje jako čtyřka do pražského zastupitelstva na kandidátce Prahy bez chaosu.V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vystavila současnému vedení radnice vysvědčení. Co se jim povedlo a co naopak ne? „Nevím o ničem, co by se zlepšilo, jistě je viditelná podpora kultury a sportu, což je to pozitivum. Výměna ve vedení Pražské plynárenské a.s. je jistě krok k horšímu. Vždy jsem prosazovala odbornost, neděje se tak. Myslím, že současné vedení Prahy mnohem méně pracuje a ještě méně příjímá osobní odpovědnost za svá nekompetentní rozhodnutí,“ uvedla Hášová.

Komise pro nočního starostu?! Advokátka jdoucí do voleb v Praze udeřila na Hřiba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Monika Hášová

Už za pár dnů končí současné vedení hlavního města Praha. Jaké vysvědčení byste vystavili primátoru Zdeňku Hřibovi a jeho týmu?
 
Vzhledem k tomu, že jsem byla Zastupitelkou Prahy 8 let v letech 2010 až 2018, tak znám dobře chod radnice i práci zastupitelů. Za 4 uplynulé roky toho odpracovalo současné vedení velmi málo. "Chytře" převedli svou odpovědnost a práci ve výborech na externisty - Výbory jsou meritem práce voleného zastupitele, v mnoha výborech již externisté převažují!!! Vrcholem chaosu jsou Komise Rady HMP jako její poradní orgány. Podařilo se jich zřídit dokonce 59, některé vůbec nepracují (např. Komise pro nočního starostu), ale členové - externisté pobírají nemalé odměny. 
 
Pražané mají rádi čisté a průchozí vozovky a chodníky - nyní je Praha zaplavena koly a koloběžkami, strážníci nikde nebyli v ulicích vidět. Komunikace komplikují nebezpečné cyklopruhy atd.. Tedy nehospodárnost, neodbornost, chaotičnost, neochota pracovat pro Pražany. Vrcholem stále přítomné korupce je kauza zastupitele Petra Hlubučka. Ráda bych známkovala lépe, ale nejde to - tedy 5.
 
 
Co se podle Vás za 4 roky současného vedení radnice v Praze zlepšilo a co naopak zhoršilo? 
 
Nevím o ničem, co by se zlepšilo, jistě je viditelná podpora kultury a sportu, což je to pozitivum. Výměna ve vedení Pražské plynárenské a.s. je jistě krok k horšímu. Vždy jsem prosazovala odbornost, neděje se tak. Myslím, že současné vedení Prahy mnohem méně pracuje a ještě méně příjímá osobní odpovědnost za svá nekompetentní rozhodnutí. Jak může primátor Hřib a celá Rada tvrdit, že o praktikách Petra Hlubučka ze STAN nevěděla (kromě radního pro dopravu), když právě Rada HMP je vrcholným orgánem Dopravního podniku - valnou hromadou
 
Co by Praha bez Chaosu udělala jinak? 
 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Naše hnutí by udělalo jinak téměř všechno. Změnilo vedení Pražské plynárenské a.s., změnilo jednací řád výborů a komisí a zapojili především občany zvolené zastupitele do práce. Řešilo by strategii dodávek energií v Praze, pomoc Prahy samoživitelkám, singl seniorům, lidem dlouhobě nemocným.  
 
Praha stejně jako jiná velká města řeší problémy s dopravou a parkováním. S jakým postojem k touto tématu vstupujete do voleb?
 
Vzhledem k tomu, že náš lídr a kandidát na primátora je bývalý generální ředitel Dopravního podniku hl.m. Prahy, tak doprava je hlavní téma našeho programu a jsme obklopeni odborníky v této oblasti. Cyklistická doprava je nyní v moci cykloaktivistů, kteří úspěšně zavádí zmatek a vzájemnou nevraživost až nenávist mezi cyklisty a motoristy. Bikesharing by měl být centrální, se stálými stanicemi a organizovaný, měl by být doplňkem městské hromadné dopravy. V lednu 2014 jsem představila studii Bikesharingu se všemi detaily, v tomto projektu bychom rádi pokračovali. Ing. Ďuriš je odkojen Vltavou, celý život pracoval v dopravním podniku a ve výběrovém řízení byl zvolen do nejvyšší funkce v roce 2013. V roce 2016 se změnila politická situace na radnici a chod největší pražské firmy dnes končí trestním řízením.   
 
 
Dalším velkým problémem jsou rostoucí ceny nemovitostí, které zásadním způsobem zhoršují dostupnost bydlení. Pokud byste byli úspěšní, co chcete změnit v této oblasti? 
 
Ceny bytů rostou ve všech evropských velkoměstech závratně. Pro mladé rodiny s profesí potřebnou pro Prahu by se byty prostě zajistit měly. Určitě bychom zadali audit všech bytů ve vlastnictví hl.m. Prahy a prověřili stávající nájemní smlouvy, zde jistě rezerva je a bude. Jednou z priorit by jistě byla rychlá výstavba nových bytů ve vlastnictví hlavního města. 
 
Zbývá posledních 8 dní do voleb, co od Vás v rámci kampaně můžeme ještě čekat? 
 
Již jsme rozjeli kontaktní kampaň v jednotlivých městských částech, kde Praha Bez Chaosu kandiduje, zde se mohou voliči setkat s naším sympatickým lídrem Jardou Ďurišem, ale také s vtipným Viky Cabadajem (Tondou Duchoslavem). Velkou akcí bude setkání všech příznivců a podporovatelů, též voličů rozhodnutých i váhajících - v úterý 20.9. 2022 v době od 17 do 21 hod. v překrásných prostorách Kounického paláce v Panská 7, v Praze 1. Jsme národ pivařů a tak je akce nazvána "S Jardou na pivo". Jsou zváni všichni, kdo nás chtějí poznat a prodiskutovat problémy Pražanů.
 
 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…