Místopředseda ODS Kupka se opravdu těší, co bude Babiš vykřikovat v Bruselu. Možná mu prý zavolají Chocholouška

15.06.2019 23:59 | Zprávy

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Opravdu se těším, až bude Andrej Babiš – se svým dotačním škraloupem – v Bruselu vykřikovat, že si chceme sami určovat, na co dotace využijeme. A jsem zvědavý, jestli si zástupci ostatních zemí budou jen ťukat na čelo, nebo rovnou zavolají Chocholouškovi,“ říká s nadsázkou místopředseda ODS Martin Kupka. Doporučení prezidenta Miloše Zemana směrem k premiérovi o ignorování demonstrací považuje za jedno z nejnabubřelejších, které jsme od současné hlavy státu slyšeli.

Místopředseda ODS Kupka se opravdu těší, co bude Babiš vykřikovat v Bruselu. Možná mu prý zavolají Chocholouška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Když jsme spolu hovořili naposledy, blížily se volby do Evropského parlamentu. Jak hodnotíte výsledek ODS?

Jako jednoznačný úspěch. Posílili jsme na dvojnásobek mandátů a ztrojnásobili počet hlasů oproti předchozím volbám. Navzdory předvolebním průzkumům se snížil odstup vítěze voleb, tedy hnutí ANO, a ODS na druhém místě. To všechno jsou fakta a jednoznačně pozitivní signály.

Minule jste řekl, že několik týdnů, které uplynuly od vyloučení Václava Klause mladšího, jasně ukázaly, že to pro ODS neznamená žádné poškození volebních preferencí. Platí to i po evropských volbách?

Tak to zcela jednoznačně.

A co říkáte na jeho nové hnutí Trikolóra? Kdo by se mohl obávat odlivu voličů?

Já v žádném případě nechci nikoho dopředu hloupě nálepkovat. Z úvodního představení přece jen není možné nic velkého vyvozovat, tak počkejme, až něco předvedou. Když budu soudit podle toho, kdo na představení nové strany nejvíc reagoval a nejvíc ukázal strach, tak to byla jednoznačně SPD prostřednictvím Tomia Okamury. Takže nejspíš jsou to oni, kdo by se měl nového hnutí nejvíc obávat a zřejmě se také obává.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura nad čísly: Je čas, aby se Ukrajinci začali vracet zpět

19:12 Okamura nad čísly: Je čas, aby se Ukrajinci začali vracet zpět

Podmínky sociální podpory a pomoci v ČR jsou v mnoha ohledech výhodnější pro cizince než pro naše ob…