Peníze do rukou Čechů. Konec okrádání. Podnikatel Smetana a okamžité kroky

19.08.2024 4:44 | Rozhovor

Českou republiku ovládá kartel zahrnující vládu, prezidenta, větší část obou komor parlamentu, Ústavní soud a s nimi většinu médií a politických neziskovek, uvádí důvod své kandidatury do Senátu na Chomutovsku podnikatel v zemědělství a pivovarnictví Jiří Smetana. Vadí mu také ekonomický rozvrat země, podřízené postavení vůči Bruselu a ubývání svobody. Do Senátu ho podporuje SPD, Trikolora, PRO a Svobodní.

Peníze do rukou Čechů. Konec okrádání. Podnikatel Smetana a okamžité kroky
Foto: archiv
Popisek: Podnikatel Jiří Smetana, kandidát do Senátu za Chomutovsko

Pane Smetano, vy jste se rozhodl kandidovat do Senátu za volební obvod Chomutov. Čím jste zajímavější než současný senátor Přemysl Rabas?

Zajímavější by byl můj přístup k celé věci. Nekandiduji s tím, abych se nechal zvolit a už by o mně nikdo neslyšel. Chci Chomutovsku i České republice prospět. Pan Rabas je můj přesný protipól názorově i osobní a profesní historií. Byl ve Straně zelených a podporoval různé zelené iniciativy, které nyní vyúsťují na unijní úrovni v ničivý Green Deal, který zdražuje všem lidem energii, dopravu i potraviny. Pan Rabas je také velký zastánce CHKO Krušné hory. K tomu jsem skeptický. O přírodním bohatství si mají rozhodovat lidé v místě a nemá to být v pravomoci centrálního ministerstva.

K aktivnímu vstupu do politiky mě přiměly dva hlavní důvody – jednak to, že Českou republiku dnes v podstatě ovládá jeden kartel zahrnující vládu, prezidenta, větší část obou komor parlamentu, Ústavní soud a s nimi většinu médií a politických neziskovek. Druhým důvodem je podle mého názoru pokračující ekonomický rozvrat naší země, naprosto podřízené postavení vůči Bruselu. A poslední kapkou je počínající utahování šroubů v oblasti svobod, jako je svoboda podnikání nebo svoboda slova. Současný politický, mediální a akademický establishment zrezivěl a je nastaven tak, aby nás udržel v koloniální pozici, a aby v zárodku zabránil formování lepší národní elity – obchodní, politické, intelektuální i kulturní.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tu sametovou je možno dnes považovat za předem důkladně připravený zločinný převrat proti slušným lidem !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejan1415 , 19.08.2024 12:29:17

|  9 |  0

Další články z rubriky

Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

20:50 Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

Před Úřadem vlády bude i od nejbližšího pondělí klid. Policisté si rozmysleli svůj avizovaný protest…