Zánik křesťanství a migrace v Británii. Ben Kuras má vážná čísla

22.12.2022 14:44 | Analýza

OBZOR BENJAMINA KURASE „Křesťanství v Británii je jen jednu generaci od svého zániku,“ cituje publicista a spisovatel Benjamin Kuras Arcibiskupa canterburského. A přidává procenta imigrační populace v některých částech Velké Británie. V rámci pravidelného shrnutí globálních událostí v ParlamentníchListech.cz se zabývá i novými návrhy, jak vyřešit válku na Ukrajině. Jejich autorem je veterán americké politiky Henry Kissinger.

Zánik křesťanství a migrace v Británii. Ben Kuras má vážná čísla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Tyto dva týdny se toho děje tolik, jako by to byla zhuštěná kulminace událostí celého roku. Kolosální korupce funkcionářů EU s milionovými úplatky v aféře s Katarem, které se už přezdívá „Qatargate“. Stále sílící počty „velké výměny“ evropské populace. V letošních volbách do amerického kongresu se opět nacházejí neregulérnosti poškozující republikány. Biden rozdává (vypůjčené) miliardy Tálibánu, Palestincům, Íránu a Africe. Islámští džihádisté zakládají „celosvětový chalífát“, sílí perzekuce a vraždění křesťanů v Africe. Kissinger navrhuje přičlenění Ukrajiny k NATO. Polsko buduje „největší armádu v Evropě“.

Tak nejprve korupce Qatargate, stručné shrnutí. Vypadá to na gigantickou korupci „epických rozměrů“, jak už to někdo nazval, s vyšetřováním desítek funkcionářů a zaměstnanců EU. Zatím tomu můžeme dát tuto kostru:

Bývalá místopředsedkyně europarlamentu Eva Kaili a nynější místopředsedkyně Margaritis Schinas v europarlamentu a v Kataru vehementně nadšeně opěvovaly Katar za „pokrok v lidských právech“, „posun k demokracii“ a podobná dobra. Ale protože každý ví o tamním omezování práv žen, perzekuci LGBT a smrtelném vykořisťování zahraničních stavebních dělníků, napadlo belgickou policii, že ty místopředsedkyně by tu chválu sotva asi pronášely zadarmo. Tak provedla v Bruselu několik domovních a kancelářských prohlídek a našla hotovost 1,3 milionu eur u Evy Kaili, jejího milence a jejího otce. Toho policie chytla na útěku s kufrem plným bankovek v hodnotě 650 tisíc. Nastalo zatýkání a vyšetřování několika europoslanců, asistentů a byrokratů. Hlavní vyšetřovaná Eva Kaili se brání, že svými katarskými projevy „jen plnila příkazy nadřízených“.

Kompletní rozsah korupce se teprve skládá dohromady, ale podezřelý je třeba i nejvyšší diplomat EU Josep Borrell a předsedkyně parlamentu Roberta Metsola. Jde o přijímání úplatků za „leštění veřejné image Kataru“. A policie naznačuje, že implikováni mohou být i funkcionáři Komise EU, kde se teď provádí kontrola všech registrovaných setkání s činiteli Kataru.

Můžeme se zde těšit na hodně napínavou detektivku, jak budou podrobnosti vycházet najevo. Připomeňme si, že v ní jde o chudáky snažící se trochu si přilepšit ke svému mizernému živobytí na pouhých nějakých deseti tisících eur měsíčně z daní evropských občanů. Z úst překvapených bezúhonných funkcionářů EU se ozývají obavy, že je to „útok na demokracii“ (jako by EU nějakou měla), a že to bude voda na mlýn „populistům a euroskeptikům“. Jako že by bývalo bylo pro EU lepší, kdyby se na to nikdy nepřišlo?

„Velká výměna“ evropské populace, jejíž zmiňování Parlament EU zakázal, běží plnou parou, jak vycházejí roční statistiky. Jaké jsou novinky posledních dvou týdnů?

V Itálii i přes zesílené kontroly se za rok vylodilo 97 tisíc ilegálů, z nichž Německo (jemuž patří většina „importujících“ lodí), převzalo spolu s Francií necelou stovku. Přes Francii do Británie po La Manche stále připlouvají převážně muslimští ilegálové v pašerácké operaci organizované albánskými gangy. Letos Británie přijala přes půl milionu neevropských imigrantů, legálních i ilegálních. Vláda jimi obsadila okolo 420 hotelů, mnohé v rekreačních oblastech, kde hotely musely zrušit už rezervované prázdniny britských hostů. Hoteliéři na útraty daňového poplatníka kolosálně bohatnou, skupují krachující zařízení a ošuntělé budovy a přeměňují je na imigrantské ubytovny. Imigranti mají zdarma bydlení a stravu, plus 40 liber týdně kapesné. To se jim teď bude zvyšovat o pět liber poté, co soudy rozhodly, že ministryně vnitra porušila zákon, když jim to zvýšení opomněla schválit.    

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

krajské volby

Dobrý den, mám dvě otázky. Kdybyste byl hejtman, zůstal byste i poslancem? Je podle vás kumulace funkcí v pořádku? Vlastně mám tři otázky, jelikož se teď logicky dost vymezujete proti vedení kraje, dokázal byste si s některou ze stran představit koalici? Děkuji za odpověď.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Podívejte se do Německa. Okamura k těm, kdo by ho za obrázek hnali před soud

13:27 Podívejte se do Německa. Okamura k těm, kdo by ho za obrázek hnali před soud

„Nože samy nikoho nepobodají,“ říká Tomio Okamura v reakci na dění v sousedním Německu. Tam ministry…