České Budějovice: Naleštění krasavci obsadí náměstí

04.09.2024 22:44 | Tisková zpráva

Patnáctý ročník South Bohemia Classic 2024, největší tuzemská setinová rallye, odstartuje z českobudějovického náměstí Přemysla Otakara II. 6. září v 16.15 hodin.

České Budějovice: Naleštění krasavci obsadí náměstí
Foto: Zuzana Bednářová
Popisek: Náměstí v Českých Budějovicích

„Nablýskaní krasavci, kteří působí na kolemjdoucí jako magnet a právem přitahují jejich pohledy i úžas, budou k vidění už od 13.00 hodin. Starší vozidla, kromě toho, že nás dopraví na různá místa, jsou především hmatatelným důkazem lidského umu, často mají zajímavou historii a stávají se také zdrojem inspirace pro budoucí generace. Díky vášni pro historické automobily mohou lidé obdivovat legendární, ale i méně známé značky, například Jaguar, Lagonda, Bentley, MG, Triumph, Porsche, Austin Healey, Chevrolet, Maserati, Škoda, Ferrari i Alfa Romeo. Nejstarším vozem na trati by mělo být MG C-Type vyrobené v roce 1931, které na jih Čech přiveze posádka ze Spojených států amerických,“ říká primátorka Dagmar Škodová Parmová s tím, že přihlášeno je letos rekordních 170 posádek. „Věřím, se všem účastníkům odjezd z našeho krásného náměstí povede, a ráda se opět ujmu startovní vlajky,“ dodává primátorka.

V této souvislosti platí objízdná trasa pro vozy MHD ulicemi Jirsíkova a Kněžská v čase od 11.00 do 21.00 hodin. Zastávky Piaristická a Náměstí Přemysla Otakara II. budou zrušeny bez náhrady. Náměstí zůstane na jižní, východní a severní straně úplně uzavřeno.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově

22:05 Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově

Součástí prestižní přehlídky Festiwal Szymanowski byl 6. září koncert Moravské filharmonie v Krakově…