České Budějovice: Reakce vedení města na rezignaci Zuzany Kudláčkové na funkci náměstkyně primátorky

23.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

V pondělí 21. října 2024 ráno se vedení města na běžném jednání neočekávaně dozvědělo, že náměstkyně Zuzana Kudláčková (Piráti) rezignuje na všechny svoje funkce včetně mandátu zastupitelky.

České Budějovice: Reakce vedení města na rezignaci Zuzany Kudláčkové na funkci náměstkyně primátorky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„To samozřejmě respektuji. Její straničtí kolegové nás ovšem na stejném jednání jako by mimochodem informovali, že vypovídají koaliční smlouvu, kterou měli podepsanou s ODS, KDU-TOP09 a Jihočechy 2012. To rozhodně není správné ani z právního, ale ani z lidského hlediska. Mrzí mě to zejména proto, že paní náměstkyně Kudláčková zodpovídala za důležité resorty, například životní prostředí a kulturu. Její odchod ze dne na den je tedy nepříjemný pro každodenní chod města. Pokud Piráti viděli tak velký názorový nesoulad se zbytkem koalice, mohli to vyřešit docela jinak a směrem k občanům města zodpovědněji,“ vyjádřila se k aktuálnímu tématu primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Ostatní členové vedení města zůstávají ve svých funkcích. V co nejkratší době bude následovat jednání zastupitelských klubů.

„Mohu vás ale ubezpečit, že ať se stane cokoliv, budeme dále pracovat pro rozvoj našeho města. Mám ohromnou radost z toho, jak se ho za poslední roky podařilo rozhýbat, jak se daří dotahovat realizované projekty a také přicházet s novými, které zlepší život všech Budějčáků. Nedávno jsme společně a úspěšně překonali velkou vodu. Už za pár měsíců se svezeme po obchvatu města po dálnici D3 a co nevidět začne stavba Severní spojky. Plánujeme masivní výstavbu městských bytů ve Čtyřech Dvorech. Další klíčové stavby potom vzniknou v úzké spolupráci s Jihočeským krajem, ať se bavíme o Národní hale míčových sportů či Alšově jihočeské galerii na Senovážném náměstí. Máme tedy před sebou ještě spoustu práce. Naše sliby občanům platí i nadále a my je dotáhneme,“ dodala primátorka.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Kupka byl položen dotaz

digitalizace

Chcete vyhlásit nové výběrové řízení na digitalizaci stavebního zákona, ale nějak jste zapomněl říct, kdo bude platit tu předchozí?? A protože to byl průšvih celé vlády, měla by to i zaplatit. Třeba z těch 6,9 % co dostane přidáno. Rozhodně by to bylo čestné nemyslíte, jestli víte co to je ?? Děkuj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

7:17 Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

Pořádně se vykrmit, najít si vhodný úkryt a ideálně prospat zimu. Takový plán má na podzim každý jež…