Cheb: Díky dotaci vznikne virtualizace původní radnice a výstava na Šancích

02.08.2024 19:06 | Tisková zpráva

Město Cheb bylo úspěšné v rámci dotačního programu Interreg Česko – Sasko 2021-2027. Získalo tak společně s deseti projektovými partnery finanční podporu na realizaci přeshraničního projektu „Kulturní dědictví Fojstka a Chebska“.

Cheb: Díky dotaci vznikne virtualizace původní radnice a výstava na Šancích
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Chebská část projektu zahrnuje virtualizaci původní chebské radnice, která byla postavena v období 14. a 15. století, a vytvoření výstavy na téma Historický vývoj chebského opevnění a Nižší šlechta v Egerlandu, které budou umístěny na Šancích Chebského hradu.

Do projektu jsou společně s městem Cheb zapojena také města Františkovy Lázně, Skalná, Hof, Greiz, Plauen a dále organizace Oelsnitzer Kultur GmbH, TU Chemnitz, Masarykova univerzita, Vogtländischer Altertumsforschender Verein zu Hohenleuben e.V. a Futurum Vogtland e.V.

Hlavním cílem projektu je podpora spolupráce zmíněných subjektů a prezentace bohatého historického a kulturního dědictví regionu durynsko-sasko-franského Fojtska a Chebska.

Doba realizace je stanovena do 30. 6. 2027.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…