Frýdek-Místek: Prvňáků bude méně

22.02.2013 10:10

Statutární město Frýdek-Místek je zřizovatelem 12 základních škol. Začátkem února se v nich konaly zápisy do 1. tříd. Dostavilo se k nim 654 dětí, což je v porovnání s minulým rokem o 7 dětí méně. Nejvíce prvňáků bylo již tradičně zapsáno na 8. ZŠ, 5. ZŠ a 1. ZŠ, tedy na školách, které se řadí ve městě k těm největším.

Frýdek-Místek: Prvňáků bude méně
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Povinnou školní docházku musejí zahájit děti, které do 31. srpna 2013 dovrší věku šesti let, pokud jim nebyl povolen odklad školní docházky. „O odklad školní docházky požádalo 58 zákonných zástupců dětí, což je o 8 více, než v roce předcházejícím,“ uvedla vedoucí odboru školství Ilona Nowaková s tím, že odklad je možný pouze při předložení dvou doporučujících posouzení, a to pedagogicko-psychologické poradny a odborného lékaře, případně klinického psychologa.

V příštím školním roce by mělo do lavic 1. tříd základních škol zřizovaných městem usednout 596 prvňáčků, což je ve srovnání s tímto školním rokem o 8 méně. V současné době navštěvuje základní školy 4885 žáků, a to je v porovnání s rokem minulým o 59 více (4826).

MM F-M, Jana Matějíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …