Kopřivnice: U přehrady bude možné dobít elektrokolo či mobil

20.08.2022 21:02 | Tisková zpráva

V následujících dnech bude u Větřkovické přehrady instalována solární dobíjecí stanice, kterou budou moci lidé zdarma využívat pro dodání energie do svých elektrokol, elektrokoloběžek, mobilních telefonů i dalších zařízení.

Kopřivnice: U přehrady bude možné dobít elektrokolo či mobil
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Součástí bude rovněž kompresor, který cyklistům umožní nafoukat kola a rekreantům například plavací kruhy či lehátka.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

„Stanice nabídne čtyři zásuvky pro elektrokola nebo elektrokoloběžky, osm USB zásuvek pro menší elektrozařízení a tři uzamykatelné boxy na mobil, v nichž lidé budou moci své telefony zamknout a nechat je dobíjet během svého pobytu v bufetu či koupání v přehradě. Každý z těchto boxů bude obsahovat tři různé konektory, takže by neměl být problém s nabitím naprosté většiny běžných mobilních telefonů. Majitelé kol a koloběžek však musejí mít k dispozici vlastní kabely od baterií, což je v případě podobných zařízení standard,“ specifikoval možnosti nabíjení pracovník odboru rozvoje města Richard Petr.

„Větřkovická přehrada se může chlubit nádherným okolím a dlouhodobě dobrou kvalitou vody, takže je zejména v letních měsících hojně navštěvovaným místem a zaslouží si lepší turistickou infrastrukturu. Na zvyšování rekreačního potenciálu nádrže jsme začali pracovat již v loňském roce, kdy jsme upravili pláž a instalovali nové převlékárny. V těchto dnech bude následovat nejen umístění dobíjecí stanice, ale také výstavba nového dětského hřiště a podání žádosti o dotaci na krásné plovoucí molo,“ doplnil místostarosta Dušan Krompolc.

Solární dobíjecí stanice u Větřkovické přehrady má být zprovozněna v týdnu od 15. srpna a městský rozpočet vyjde asi na 290 tisíc korun. Ve zhruba stejném termínu by měla být zahájena rovněž avizovaná výstavba dětského hřiště, která se bohužel zpozdila kvůli aktuálnímu nedostatku některých komponentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…