Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

15.09.2024 11:17 | Tisková zpráva

Kopřivnice si každý rok v září připomíná svého legendárního rodáka Emila Zátopka, na jehož počest pořádá několik běžeckých závodů. Stěžejní událostí bývá Běh rodným krajem Emila Zátopka, který se koná v sobotu nejbližší datu Zátopkova narození – letos to bude sobota 21. září. Hlavnímu závodu bude předcházet řada doprovodných běhů pro děti i dospělé.

Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Jako první poměří svou rychlost děti z místních mateřských škol ve štafetovém běhu Minizátopek, a to již ve čtvrtek 19. září od 9 hodin na hřišti u ZŠ Emila Zátopka. O den později si zazávodí také žáci základních škol, pro které budou v pátek 20. září od 9 hodin na stadionu Emila Zátopka připraveny tradiční štafety Zátopkova pětka a Zátopkova desítka.

V sobotu 21. září bude moci na trať vyrazit úplně každý, kdo bude mít chuť! V 8:45 odstartuje před radnicí 420metrový Lidový běh, do něhož se mohou přihlásit běžci všech věkových kategorií. Startovné bude zdarma a každý účastník se může těšit na sladkou odměnu.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7434 lidí

V 9 hodin přijdou na řadu mladí a malí běžci od ročníku 2009 až po ty nejmladší, pro něž budou v okolí radnice připraveny trasy od 75 do 840 metrů. Startovné bude 20 korun a všichni závodníci dostanou v cíli tričko a sladkou odměnu. Nejlepší obdrží také diplomy, medaile a věcné ceny. V rámci Běhu dětí Kopřivnicí se uskuteční rovněž soutěž o nejpočetnější školní tým, v níž si tři nejpočetnější družstva rozdělí 10 tisíc korun na nákup sportovních potřeb pro školu.

„Z důvodu konání závodů bude v sobotu 21. září mezi 8. a 11. hodinou uzavřeno parkoviště u městského úřadu a České pošty. Děkujeme za pochopení,“ upozornila Radana Marková z odboru školství, kultury a sportu.

V 11 hodin se pozornost přesune k muzeu osobních automobilů, kde za účasti členů Českého klubu olympioniků a dalších známých sportovců odstartuje hlavní závod, tedy Běh rodným krajem Emila Zátopka. Cílem 22,3 kilometru dlouhého běhu je Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, kde se nachází místo posledního odpočinku manželů Zátopkových. Kdo si na náročný běh z Kopřivnice do Rožnova netroufá, může zkusit štafetový závod dvojic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Buďte opatrní! Stále hrozí pády stromů a sesuvy půdy

16:48 Havířov: Buďte opatrní! Stále hrozí pády stromů a sesuvy půdy

Technické služby Havířov, Městská policie Havířov a odbor komunálních služeb jsou stále v plném nasa…