Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé

15.09.2024 11:17 | Tisková zpráva

Kopřivnice si každý rok v září připomíná svého legendárního rodáka Emila Zátopka, na jehož počest pořádá několik běžeckých závodů. Stěžejní událostí bývá Běh rodným krajem Emila Zátopka, který se koná v sobotu nejbližší datu Zátopkova narození – letos to bude sobota 21. září. Hlavnímu závodu bude předcházet řada doprovodných běhů pro děti i dospělé.

Kopřivnice: Zátopek rozběhá děti i dospělé
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Jako první poměří svou rychlost děti z místních mateřských škol ve štafetovém běhu Minizátopek, a to již ve čtvrtek 19. září od 9 hodin na hřišti u ZŠ Emila Zátopka. O den později si zazávodí také žáci základních škol, pro které budou v pátek 20. září od 9 hodin na stadionu Emila Zátopka připraveny tradiční štafety Zátopkova pětka a Zátopkova desítka.

V sobotu 21. září bude moci na trať vyrazit úplně každý, kdo bude mít chuť! V 8:45 odstartuje před radnicí 420metrový Lidový běh, do něhož se mohou přihlásit běžci všech věkových kategorií. Startovné bude zdarma a každý účastník se může těšit na sladkou odměnu.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7673 lidí

V 9 hodin přijdou na řadu mladí a malí běžci od ročníku 2009 až po ty nejmladší, pro něž budou v okolí radnice připraveny trasy od 75 do 840 metrů. Startovné bude 20 korun a všichni závodníci dostanou v cíli tričko a sladkou odměnu. Nejlepší obdrží také diplomy, medaile a věcné ceny. V rámci Běhu dětí Kopřivnicí se uskuteční rovněž soutěž o nejpočetnější školní tým, v níž si tři nejpočetnější družstva rozdělí 10 tisíc korun na nákup sportovních potřeb pro školu.

„Z důvodu konání závodů bude v sobotu 21. září mezi 8. a 11. hodinou uzavřeno parkoviště u městského úřadu a České pošty. Děkujeme za pochopení,“ upozornila Radana Marková z odboru školství, kultury a sportu.

V 11 hodin se pozornost přesune k muzeu osobních automobilů, kde za účasti členů Českého klubu olympioniků a dalších známých sportovců odstartuje hlavní závod, tedy Běh rodným krajem Emila Zátopka. Cílem 22,3 kilometru dlouhého běhu je Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, kde se nachází místo posledního odpočinku manželů Zátopkových. Kdo si na náročný běh z Kopřivnice do Rožnova netroufá, může zkusit štafetový závod dvojic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Na neděli 22. září chystá dopravní podnik Dopravácký den

13:44 Jihlava: Na neděli 22. září chystá dopravní podnik Dopravácký den

Retrolinky v kloubových trolejbusech z devadesátých let, komentované prohlídky v dopravním podniku a…