Luhačovice: Za nákupním střediskem vznikne 71 parkovacích míst

25.10.2024 16:14 | Tisková zpráva

Začátkem tohoto týdne byla v Luhačovicích zahájena rozsáhlá rekonstrukce parkoviště za nákupním střediskem, kde vznikne 71 parkovacích míst. Pokud vše půjde podle plánu, první řidiči by měli nová stání začít využívat v dubnu roku 2025. Harmonogram prací však může být ovlivněn aktuálními povětrnostními podmínkami.

Luhačovice: Za nákupním střediskem vznikne 71 parkovacích míst
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

„Rekonstrukce parkoviště byla dlouhodobě potřebná, protože jeho současný stav je již nevyhovující. Uvědomujeme si, že dočasné uzavření bude pro obyvatele omezením, ale výsledkem bude nové parkoviště s propustným povrchem, který nahradí dosluhující asfaltobeton. Zároveň přibude více zeleně, což nejen zlepší estetiku, ale také přispěje k dalšímu zkvalitnění městské infrastruktury a životního prostředí,“ uvedl starosta Luhačovic Marian Ležák.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 4886 lidí

Stavební práce jsou rozděleny do tří fází. První fáze rekonstrukce by měla být dokončena do 20. prosince v závislosti na počasí. Po jejím ukončení bude parkoviště částečně nebo zcela zpřístupněno. Druhá a třetí fáze budou pokračovat na jaře 2025 s plánovaným závěrem prací koncem dubna.

„Rozdělení stavebních prací na etapy nám umožní minimalizovat dopad na zásobování a přístup k obchodnímu centru a okolním domům,“ pokračoval starosta.

Rekonstrukce parkoviště vyjde na více než 10 milionů korun. 83 % nákladů pokryjí prostředky z Operačního programu Životní prostředí, zbytek financuje město Luhačovice ze svého rozpočtu.

„Město Luhačovice prosí obyvatele, aby dbali zvýšené opatrnosti a sledovali aktuální informace na informačních tabulích v blízkosti parkoviště,“ dodala mluvčí Luhačovic Hana Srncová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Turnovské studánky mají své patrony

19:06 Turnovské studánky mají své patrony

Kampaň Moje studánka u vás vzbudila krásný ohlas, děkujeme. Každá ze studánek, které jsme zmínili v …