Mělník: Podmínky pro práci Městské policie se brzy zlepší

09.08.2024 22:41 | Tisková zpráva

Prostory v Husově ulici, kde sídlí Městská policie Mělník, se dočkají rozšíření. Projekt se posunul významně vpřed na srpnovém zastupitelstvu. Stavební povolení by mělo být vydané zhruba za rok a hned po jeho získání se začne s výběrem zhotovitele.

Mělník: Podmínky pro práci Městské policie se brzy zlepší
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

Autorem projektu je architekt ing. arch. Jan Marek z firmy ARCHMA s.r.o. Bechlín. Původně budova sloužila jako hasičská zbrojnice a nyní v ní sídlí Městská policie. Prostory pro strážníky jsou však už nevyhovující. „Zadali jsme úpravu dispozic všech podlaží podle požadavků policie, včetně umístění nové tělocvičny pro pracovníky, lepšího řešení operačního střediska, šaten a zázemí, prostoru pro krizové řízení, kanceláří, školících místností i sociálních zařízení,“ přiblížil starosta Mělníka Tomáš Martinec, čeho by se měly úpravy týkat.

Především však přibyde přístavba na nynějším dvoře, která bude využitá mj. jako posilovna a tělocvična pro pracovníky Městské policie. U vchodu bude nově také rampa, díky níž bude zajištěný bezbariérový přístup.

„Policie obsluhuje kamerový systém ve městě, jsou na ni napojeny krizové linky. Současné řídicí středisko ale již nesplňuje potřebné požadavky. I toto středisko je tedy součástí projektu,“ vysvětluje Tomáš Martinec.

„Celou přestavbu jsme průběžně konzultovali s pracovníky Městské policie, aby měli co nejlepší podmínky pro zajištění bezpečnosti ve městě,“ dodává místostarosta Petr Kowanda. Ten také připomněl, že je jedna budova kulturní památkou, proto celý projekt musí probíhat také pod dohledem oddělení památkové péče.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč ta změna?

Dobrý den, je pravda, že nemáte příliš dobré vztahy s Babišem a tak jste byla odklizena do senátu? Nebo proč jste změnila komoru? Vždyť jste byla jednou z nejvýraznějších poslankyň. A nemyslíte, že jako poslankyně toho můžete změnit víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech

13:05 Mladá Boleslav: Dopravní podnik nasazuje telematiku, startuje výměna odbavovacích systémů v autobusech

Dopravní podnik Mladá Boleslav se postupnými kroky připravuje na komplexní využívání moderního telem…