Most: Problematické bytové domy budou mít nové správce

25.10.2024 13:05 | Tisková zpráva

Jednou z priorit města je zajištění bezpečnosti a pořádku. Významné finanční prostředky proto investuje do prevence. Nejnověji podpořilo prostřednictvím nového dotačního programu zaměstnávání 12 správců domů – preventistů, kteří budou nově působit ve vybraných problematických lokalitách.

Most: Problematické bytové domy budou mít nové správce
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Tito správci budou v rámci pilotního projektu působit do konce roku 2025 a město vybraným společenstvím vlastníků poskytne na jejich odměňování celkem 2 miliony korun.

Cílem projektu je jednak zvýšení bezpečnosti a pořádku, jednak ve spolupráci se sociálními pracovníky, asistenty prevence kriminality a městskou policií zajistit, aby sami místní obyvatelé více dbali na péči o prostředí, ve kterém žijí. Správce by měl rovněž přispět k minimalizaci rizika vandalismu, pohybu a pobytu nepovolaných osob nebo rušení nočního klidu.

Jde o další střípek do mozaiky naší snahy řešit problém, který představují vyloučené lokality ve městě. Věřím, že se cíle projektu naplní a život v těchto lokalitách bude i díky těmto správcům zase o něco příjemnější a bezpečnější.

Správci domů – preventisté budou působit na třídě Budovatelů (bloky 89-91, 92, 94, 96) a v ulicích K. H. Borovského (blok 518), Javorová (blok 525), M. G. Dobnera (bloky 383-386) a U Věžových domů (bloky 375 a 376).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Luhačovice: Za nákupním střediskem vznikne 71 parkovacích míst

16:14 Luhačovice: Za nákupním střediskem vznikne 71 parkovacích míst

Začátkem tohoto týdne byla v Luhačovicích zahájena rozsáhlá rekonstrukce parkoviště za nákupním stře…