Olomouc: Více místa pro děti – stavíme novou družinu i další třídu mateřinky

23.10.2024 16:14 | Tisková zpráva

Nové prostory pro děti budou mít od příštího školního roku ve školní družině na sv. Kopečku a v mateřské škole Čajkovského. V ZŠ Dvorského na sv. Kopečku vznikne zcela nový prostor pro školní družinu, v MŠ Čajkovského vzroste kapacita školky o jednu třídu díky rekonstrukci nevyužívané části objektu. Stavební práce na obou školách začínají na přelomu října a listopadu.

Olomouc: Více místa pro děti – stavíme novou družinu i další třídu mateřinky
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Město Olomouc tak pokračuje v rozsáhlých investicích do svých školských zařízení. Investice za více než 56 milionů korun bude u svatokopecké základní školy probíhat do října příštího roku. „Nevyužívaný panelový objekt bývalého učiliště přestavíme pro potřeby školní družiny, a to včetně vybavení interiéru. Součástí projektu je i nová přístavba. Zároveň dojde k úpravě venkovních ploch a vybudujeme také venkovní hřiště s umělou trávou pro malou kopanou,“ popisuje rozsah stavebních úprav investiční náměstek primátora města Olomouce Miloslav Tichý.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 18949 lidí

„Samozřejmostí je také zateplení budovy a dokonce zde budeme dělat zelenou střechu, čímž školu na svatém Kopečku přiřadíme k dalším školským zařízením, kde už jsme realizovali energetická opatření,“ dodává náměstek. Převážnou část investičních nákladů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Nová třída s kapacitou 25 dětí vznikne do letních prázdnin v MŠ Čajkovského. „Nevyužívanou část objektu v areálu školky zrekonstruujeme a vybudujeme zde jednu samostatnou třídu včetně zázemí pro děti i pro personál,“ přibližuje náměstek Tichý, na co se mohou rodiče a jejich děti z blízkého sídliště už v příštím roce těšit.

„Kde to prostorové a stavebně technické možnosti objektů dovolují, snažíme se v olomouckých mateřinkách postupně navyšovat kapacitu, abychom uspokojili co největší část poptávky. Zároveň vnímáme trend, kdy rodiče chtějí využívat školek už od útlejšího věku dětí. K umístění mladších dětí však často školky nejsou uzpůsobené, proto postupně vznikají také nové dětské skupiny,“ vysvětluje náměstek.

V případě rozšíření kapacity v MŠ Čajkovského jde o investici ve výši zhruba 13,3 milionu korun, kdy necelou polovinu nákladů pokryje opět dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Obě stavby začínají na přelomu října a listopadu. Nová třída v MŠ Čajkovského by měla být dokončena do června 2025, družina v ZŠ Dvorského potom do října 2025.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Vaše platy a náhrady

Dobrý den, mám toho na srdci více. Jednak nechápu, proč by měli politici brát tak vysoké platy? Podle mě by byl adekvátní maximálně tak dvojnásobek průměrné mzdy, možná byste se pak i víc snažili, aby mzda lidí rostla. Taky nechápu, proč by se měl neustále zvyšovat? Proč ne třeba jednou za 5 let o n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

7:17 Plzeň 3: Trojka chrání ježky i jejich blešky. Už potřetí!

Pořádně se vykrmit, najít si vhodný úkryt a ideálně prospat zimu. Takový plán má na podzim každý jež…