Pelhřimov: Na zimní stadion se nastěhuje Dukla Jihlava

23.07.2022 16:02 | Tisková zpráva

To, o čem se několik měsíců hovořilo, se stalo realitou. Prvoligoví hokejisté Dukly Jihlava z důvodu výstavby nové arény budou v následující sezoně hrát mistrovské zápasy první ligy v Pelhřimově.

Pelhřimov: Na zimní stadion se nastěhuje Dukla Jihlava
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„V Pelhřimově máme naplánováno odehrát osmnáct zápasů základní části a v Jindřichově Hradci zatím osm utkání,“ sdělil jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Podpis na smlouvu za druhou stranu připojil jednatel Pelhřimovské sportovní, s.r.o., Martin Mareš.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9639 lidí

„Přispěje to k ještě většímu vytížení našeho zimního stadionu, takže je tu ekonomický profit. Přínos je to pochopitelně i ze sportovního hlediska. Dukla hraje druhou nejvyšší soutěž a každý sportovní fanoušek musí plesat, protože čím vyšší liga, tím vyšší kvalita,“ uvedl a ještě dodal: „Je to i příležitost předvést se v hokejovém prostředí. Budou k nám jezdit kluby z celé republiky a pokud zjistí, že je tu dobré zázemí, můžeme z toho v budoucnu těžit.“

Nároky profesionální soutěže na zázemí jsou pochopitelně větší než v Krajské lize Vysočiny, kterou hraje pelhřimovský tým. Stadion u říčky Bělé ale na tom nebyl z hlediska vybavení vůbec špatně, navíc jeho provozovatel v posledních týdnech a měsících provedl celou řadu úprav. „Dá se říci, že teď už je to jen o drobných úpravách. Jmenovat mohu třeba plexiskla za střídačkami a trestnými lavicemi. Profesionální soutěž v tomto směru vyžaduje něco jiného,“ informoval Martin Mareš.

Dukla počítá s tím, že v Pelhřimově absolvuje jen zápasy. Na variantu i s tréninky uzavřená smlouva pamatuje, ale její využití v tuto chvíli není moc pravděpodobné. „I my musíme počítat, doba není dobrá. V tuto chvíli pracujeme prioritně s variantou, že budeme trénovat na druhé ledové ploše v Jihlavě,“ prozradil Bedřich Ščerban.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…