Ve stáncích jsou návštěvníkům nabízeny gastronomické produkty s vysokou kvalitou typické pro daný italský region od malých regionálních výrobců, např. ze Sardinie (ovčí salám, ovčí a kozí sýr pecorino, caprino, víno), z Trentina (slanina Vipiteno, uzené salámy, salámy z divočáka, zelí, typické sýry, vína), ze Sicílie (cannoli,mandlové pečivo a sladkosti, torroni) a z Emilia Romagna (Parmigiano reggiano, omáčky s balsamikovým octem, culatello, salámy, coppa stagionata, mortadella, marmelády, ořechové, jahodové a švestkové likéry, lambrusco). Ve stáncích jsou tematicky rozděleny dle místa svého původu.
Tato akce se koná do neděle 28. 6. 2020, každý den od 9 do 20 hodin.
Výrobky jsou opatřeny etiketami, které popisují jednotlivé produkty, prokazují jejich pravost a výrobní metody, jež jsou typické pro tradice daného regionu. Zde také najdete recepty, anekdoty a historické souvislosti pojící se ke vzniku daných výrobků. Zbývá už jenom přijít, zakoupit a náležitě vychutnat!
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV