Uničov: Nařízení o parkování se změnilo

08.09.2021 13:07

V centru Uničova začne od 1. října platit nový systém placeného parkování. Radní na své poslední schůzi původní pravidla mírně pozměnili. Především se upravila cena dlouhodobých parkovacích karet.

Uničov: Nařízení o parkování se změnilo
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Dvanáctiměsíční přijde na 2 000 korun, šestiměsíční na 1 000 korun a tříměsíční na 500 korun. Tyto ceny jsou platné pro první vozidlo. Podnikatelé a obyvatelé centra si mohou pořídit kartu i na druhé auto, ovšem její cena bude trojnásobná.

Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10894 lidí

Další novinkou je možnost získat parkovací kartu pro služební auto. Tu ovšem mají pouze lidé bydlící v zóně s upraveným režimem parkování.

Parkovací karty bude vydávat Mě stská policie Uničov. Na její e-mail mp@unicov.cz žadatel napíše své jméno, adresu, telefon a registrační značku vozidla, pro které parkovací kartu požaduje. Poté bude policií vyzván k uhrazení poplatku (převodem na účet města nebo na pokladně městského úřadu). Následně mu bude parkovací karta vydána.

Návštěvníci centra Uničova musí ve všední dny od 8.00 do 18.00 hodin a v sobotu od 8.00 do 12.00 hodin za parkování rovněž platit. První půlhodina je zdarma, každá další půlhodina je za 10 korun. Stát se může pouze na vyhrazených parkovištích, a to maximálně dvě hodiny.
Parkovné se platí prostřednictvím dvou automatů na náměstí, do nichž motorista zadá registrační značku auta. Automat nebude vydávat žádný parkovací lístek, pouze informace přenese do systému městské policie; zájemce si však může nechat vytisknout účtenku.

Parkovací zóna je vymezena následovně:

Masarykovo náměstí
Medelská ulice (od Masarykova náměstí po Medelskou bránu)
Kostelní náměstí
Školní ulice
Litovelská ulice (od křižovatky s ulicí Staškova po výjezd na Masarykovo náměstí)
Panská ulice (s výjimkou části ulice při odbočení z ulice Pivovarské nebo z ulice Panské k sídlu Vodohospodářské společnosti směrem k ulici Dr. Beneše)
Hotelová ulice
Pivovarská ulice
ulice Dr. Beneše (s výjimkou parkoviště před prodejnou Hruška)
Solní ulice

Zpoplatněné parkování

Parkovat je možné pouze na vyznačených parkovištích, a to maximálně 2 hodiny. Platí se v automatech na Masarykově náměstí
všední dny 8.00–18.00 hodin
sobota  8.00–12.00 hodin

prvních 30 minut  zdarma
každých dalších 30 minut 10 korun

Parkovací karty
Budou vydávány lidem s trvalým bydlištěm v parkovací zóně nebo podnikatelů, kteří zde mají provozovnu či sídlo firmy, případně majitelům nemovitostí v zóně, a to maximálně ke dvěma vozidlům. Kartu mohou získat i provozovatelé služebních vozidel, kteří mají v zóně trvalé bydliště nebo vlastní nemovitost.

3měsíční karta 500 korun
6měsíční karta 1 000 korun
12měsíční karta 2 000 korun

Karta pro druhé vozidlo stojí trojnásobek základní sazby (možnost získat druhou kartu se nevztahuje na služební vozidla).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…