Zlín: Tržiště Pod Kaštany zahájí sezónu

04.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

S jarními paprsky ožil trh Pod Kaštany, který od začátku března lákal návštěvníky na tematicky laděné akce. Nyní se organizátoři a prodejci připravují na plný provoz tradičního trhu. Jeho – od revitalizace – druhou prodejní sezónu slavnostně zahájí tuto sobotu 6. dubna 2024.

Zlín: Tržiště Pod Kaštany zahájí sezónu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V tento den čeká na návštěvníky kromě rozmanité nabídky čerstvých potravin, ovoce, zeleniny a květin také gastro zóna s vybranými specialitami, kulturní program a na děti pak kreativní aktivity.

„Ačkoliv prodej na tržišti již běží, chtěli jsme slavnostněji zahájit se Zlíňany tuto prodejní sezonu. Doufám, že nám počasí bude přát a užijeme si program na tržišti, na který všechny srdečně zvu. Určitě se potkáme,“ vzkázal obyvatelům Zlína zlínský primátor Jiří Korec, který se v 10 hodin osobně ujme oficiálního zahájení prodejní sezóny tržiště Pod Kaštany.

Akce slibuje v čase od 9 do 16 hodin bohaté kulturní i gurmánské zážitky. O živý hudební doprovod se postará busker a známý zpěvák a kytarista Jan Majkus, dále Poopeeks, Tres muchachos a žáci Hudební školy Yamaha. Lidé se mohou těšit na rozmanitou gastro zónu, zejména pak na speciality z africké kuchyně, které připraví Mama Lubuaku nebo čerstvě upečenou pizzu podle italské receptury. Nebude chybět ani rozmanitá nabídka čerstvého pečiva,  dobrá káva a šumivé víno ze Světa Bublin. Ani milovníci piva nepřijdou zkrátka. O dostatek pěnivého moku se na trhu postará náš malenovický pivovar Švec. Organizátoři mysleli i na děti a do programu zařadili tvoření, malování na obličej a další aktivity. Moderátorské mikrofonu se ujme Rostislav Škaroupka, který provede dění slovem a zvídavé návštěvníky zasvětí i do historie tržiště.

Ukončení akce je naplánováno na 16. hodinu, o faktickém konci však rozhodne zájem návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…