Znojmo: Navštivte vodárenské objekty

19.06.2024 10:23 | Tisková zpráva

Jak se ze surové vody stane voda pitná nebo jak se čistí odpadní voda z domácností a firem se mohou přijít zájemci přesvědčit v pátek 21. června 2024 na různé vodárenské objekty, které provozuje Vodárenská akciová společnost, a.s.

Znojmo: Navštivte vodárenské objekty
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V tento den budou od 9:00 do 16:00 otevřeny vybrané úpravny vody a čistírny odpadních vod pro veřejnost. Prohlídky budou začínat vždy v celou hodinu. Akci pořádá VAS již několik let na konci školního roku. Za cíl má přiblížit práci vodařů a význam vody pro člověka.

Letos se lidé mohou podívat na čistírny odpadních vod Boskovice, Bystřice nad Pernštejnem a Židlochovice, úpravny vody Znojmo, Rosice a Hosov na Jihlavsku, odkyselovací stanici Heraltice a na vodojem Kostelíček na Třebíčsku.

Na všech objektech se příchozí dozvědí mnoho zajímavých informací a podívají se na místa, která běžně nejsou dostupná. Den otevřených dveří je určen i školám.

Vodárenská akciová společnost, a.s., dodává pitnou vodu a čistí odpadní vodu pro více než půl milionu obyvatel v 732 obcích na Jižní Moravě, v Kraji Vysočina a části Pardubického kraje. Stará se o 5230 kilometrů vodovodní a dalších 3200 kilometrů kanalizační sítě, k tomu provozuje 86 úpraven vody a 174 čistíren odpadních vod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …