Znojmo má nejpřívětivější úřad v Jihomoravském kraji

11.09.2022 16:34 | Tisková zpráva

Město Znojmo se podruhé zúčastnilo motivační soutěže Přívětivý úřad a obhájilo jeho vrchní příčky. Zatímco v loňském roce se městský úřad umístil na druhém místě v kraji, v letošním roce mu patří příčka nejvyšší v krajské kategorii a celkově třetí místo za města v celé České republice.

Znojmo má nejpřívětivější úřad v Jihomoravském kraji
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Slavnostní předávání cen se uskutečnilo 7. září 2022 v Muzeu Policie ČR v Praze. Ceny Ministerstva vnitra převzal za město Znojmo tajemník znojemského městského úřadu Zbyněk Spousta.

„Znojmo uspělo ve velké konkurenci. Do soutěže se přihlásilo 125 obcí. Získané ocenění je pro nás velkým závazkem. Snažíme se zkvalitňovat služby poskytované veřejnosti a zároveň tyto služby v rámci možností rozšiřovat. Od letošního roku si například mohou občané vyřizovat své záležitosti na odboru správním každou první sobotu v měsíci anebo jsme například od září každou středu prodloužili provozní dobu až do 18:00 hodin, tak abychom vyhověli i těm, kteří to v běžné pracovní době nestíhají. Zároveň jsme si ale vědomi i dalších příležitostí ke zlepšování,“ uvádí tajemník Zbyněk Spousta.

Soutěž již posedmé vyhlásilo Ministerstvo vnitra. Oceněny byly tři nejpřívětivější úřady v každém kraji a následně také tři nejlepší úřady za celou Českou republiku. Soutěž je postavena na komplexním přístupu úřadů v oblasti kvality při poskytování služeb klientům. Přes osmdesát kritérií hodnotí přístupnost a otevřenost úřadu, komunikaci s klienty, digitalizaci služeb, zapojování veřejnosti do věcí veřejných nebo například kroky ke zvýšení udržitelnosti a s nimi související ochranu životního prostředí.

Oceněná města tedy mohou být považována za nejpřívětivější právě pro svůj ucelený přístup při přemýšlení o zvyšování kvality služeb (od délky úředních hodin, přes vývoj mobilních aplikací a přívětivost a rychlost komunikace, až po participační plánování nebo aktivity v pomoci při energetické krizi).

V sedmém ročníku soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností zvítězil městský úřad v Kolíně, následovaný magistrátem v Liberci a městským úřadem ve Znojmě.

V Jihomoravském kraji se umístil na prvním místě městský úřad ve Znojmě, druhé místo získal magistrát v Brně a třetí městský úřad v Hodoníně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…