Blaha (ODS): Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem

28.06.2022 16:47

Město Uherské Hradiště pokračuje v revitalizaci vybraných ulic městské památkové zóny. V měsíci červnu dokončila radnice revitalizaci veřejných uličních prostor v ulici Růžová za více než 4,8 milionu korun.

Blaha (ODS): Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Revitalizace menší, ale důležité spojnice od centrálního Masarykova náměstí a ulice Havlíčkovy směrem k bývalé Měšťanské besedě a parku Bastion spočívala v komplexní rekonstrukci povrchu ulice včetně přilehlých chodníků. Stavební práce byly zahájeny po polovině února a trvaly až do června. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí

„Ulice se změnila prakticky od základu, z dříve hrbolaté a místy i rozbité ulice se po rekonstrukci stal příjemný prostor, kterým je radost procházet. Komunikace ulice Růžová bude zahrnuta do pěší zóny, proto jsme ji řešili primárně pro chodce, s příjezdem k nemovitostem pro zásobování pouze ve vymezenou dobu,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

V místě napojení na ulici Havlíčkovu na pravé straně vznikla zpevněná plocha pro stojany na kola. Na rekonstruované komunikaci z řezané dlažební kostky bylo také vybudováno nové veřejné osvětlení, které zde do této doby úplně chybělo.

Souběžně s opravou ulice Růžová, ovšem s přesahem až do měsíce srpna, probíhají v městské památkové zóně Uherského Hradiště rekonstrukce dalších ulic – frekventované spojnice obou hlavních uherskohradišťských náměstí – ulice Prostřední a k ní přiléhající menší uličky Mlýnská.

„Ve všech těchto ulicích, které si již opravy velmi zasluhovaly, nám jde o sjednocení vizuálního dojmu z historického centra města. Ztvárnění těchto ulic a provedení jejich povrchů navazuje  na ulici Havlíčkovu a nedávno opravenou ulici Šromovu, aby pěší zóna, kterou u nás procházejí jak návštěvníci města, tak dennodenně i místní občané, byla chloubou a nikoliv ostudou města,“ okomentoval současné opravy ulic starosta města Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sláma (Trikolora): Občane nevolíš, zaplatíš!

18:14 Sláma (Trikolora): Občane nevolíš, zaplatíš!

Blíží se nám volby do Evropského parlamentu, instituce velmi vzdálené až pro mnohé neuchopitelné, má…