Fiala (SPD): Vláda chce řešit škody po povodních dluhem. Jde to i jinak

01.10.2024 12:01 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navyšování státního dluhu kvůli povodním.

Fiala (SPD): Vláda chce řešit škody po povodních dluhem. Jde to i jinak
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Fialova vláda chce zneužít povodně k navyšování už tak obrovského deficitu. Hnutí SPD prosazuje efektivní pomoc lidem, které zasáhly povodně. Vláda chce ve stavu legislativní nouze ve zkráceném jednání na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny projednat vládní návrh na navýšení deficitu státního rozpočtu na letošní rok o dalších 30 miliard korun. Jako důvod uvádí nutnost nahradit škody způsobené zářijovými povodněmi a pomoci občanům zasaženými touto živelní pohromou.

Hnutí SPD projednání tohoto návrhu ve stavu legislativní nouze podpoří, protože v žádném případě nechceme blokovat rychlou a efektivní pomoc lidem zasaženým povodněmi, kteří např. přišli o své bydlení. Máme však vážné výhrady ke způsobu řešení financování těchto škod, který zvolila vláda Petra Fialy – tedy k dalšímu zvyšování deficitu státního rozpočtu, a tím i rekordně vysokého státního dluhu. Vláda totiž vyplácí stamiliardy na Ukrajince a na zbytečně předražené zahraniční nákupy (stíhačky F-35) a nyní nemá peníze pro naše občany. Své konkrétní připomínky a argumenty předneseme při projednávání tohoto návrhu v Poslanecké sněmovně. Pomoc našim občanům je však pro nás nejvyšší prioritou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Jak dlouho budete fungovat koalice SPOLU?

Nemyslíte, že kdybyste kandidovali sami jako ODS mohli byste být mnohem úspěšnější? Kuba kandidoval za ODS a uspěl mnohem lépe než ten váš slepenec. Já jsem ochoten volit ODS, ale ne topku a lidovce a určitě nejsem sám, vždyť jste oslabili nejen teď, ale i třeba v evropských volbách.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 8 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Piráty odvádíte pozornost od daleko vážnějších témat

16:04 Pastuchová (ANO): Piráty odvádíte pozornost od daleko vážnějších témat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odchodu Pirátů z vlády.