Hašek (PRO): Jak moc kyselá a pro koho bude letos znojemská okurka?

17.07.2024 11:17 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korupční kauze na znojemské radnici

Hašek (PRO): Jak moc kyselá a pro koho bude letos znojemská okurka?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Tradiční mediální okurkovou sezonu nám na jižní Moravě vzalo Znojmo, bývalé hlavní okurkářské město. Ve městě, jehož starostka má být lídryní podle celostátních průzkumů nejsilnějšího politického subjektu v zemi, hnutí ANO, na jihomoravskou hejtmanku, se rozpadla dosavadní těsná koalice 16 hlasů z 31, tvořená ANO, SPD a Znojemáky a má být nahrazena jinou formací v čele se znojemským SPOLU a tvořena dalšími subjekty opět se Znojemáky, ta má disponovat rovněž křehkou většinu 16 z 31 hlasů.

Potud řekněme kolorit české komunální politiky nejen ve Znojmě. Rozlícené ANO (a kdo by nebyl při faktické dehonestaci politického fortelu vlastní lídryně) však vytáhlo vysokou kartu a na mimořádné tiskovce oznámilo, že změnu koalice a většiny ve Znojmě údajně provázejí korupční nabídky, konkrétně mělo být údajně zastupiteli za SPD nabídnuto 500 000 korun, a tuto informaci měl dotyčný sdělit před asi 15 svědky na jednání zastupitelských klubů během víkendu.

Tady už se dostáváme z roviny politického zápasu do roviny pohříchu trestněprávní a znojemskou komunální politiku a jí dotčené jihomoravské krajské volby tak bude vedle voličů muset řešit i Policie a státní zastupitelství.

Předpokládám totiž, že než hnutí ANO vypustilo tuto okurkovou mediální “bombu”, byla již o víkendu kontaktována policie či státní zastupitelství a dotčený zastupitel SPD či kdokoliv z těch, kteří jím byli o udajném pokusu o uplácení informováni, splnili svoji občanskou povinnost a v souladu s paragrafem 368 trestního zákona oznámili korupci orgánům činným v trestním řízení, aby ty mohly začít konat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.