Hlubuček (STAN): Vyšší náborový příspěvek pro strážníky a další výhody pro nové uchazeče

26.03.2022 19:37 | Zprávy

Zastupitelé hl. m. Prahy schválili zvýšení náborového příspěvku a další výhody pro strážníky městské policie. Účelem výhod je poskytnout motivaci jak novým uchazečům, tak i stávajícím zaměstnancům.

Hlubuček (STAN): Vyšší náborový příspěvek pro strážníky a další výhody pro nové uchazeče
Foto: Repro Facebook
Popisek: Petr Hlubuček, náměstek primátora Hřiba, člen STANu

Náborový příspěvek bude činit 300 000 korun a zvýší se příspěvek na bydlení a dopravu nebo hodnota stravenek. 

Zastupitelé hl. m. Prahy schválili nové výhody pro strážníky a uchazeče o práci u Městské policie hl. m. Prahy. Nové výhody mají zajistit dostatečný počet kvalitních uchazečů o práci u městské policie a zlepšení podmínek stávajících zaměstnanců.

„Praha patří dlouhodobě k nejbezpečnějším městům na světě a tohle místo si chceme rozhodně udržet. Proto si uvědomujeme, že je potřeba práci strážníků městské policie neustále zatraktivňovat, abychom obstáli v tvrdém konkurenčním prostředí. Jedním z pilířů jsou benefity, jejichž navýšení se nám teď povedlo prosadit. Konkrétně se jedná o náborový příspěvek v hodnotě 300 tisíc korun, zvýšení příspěvku na bydlení a dopravu na deset tisíc korun a zvýšení hodnoty stravenek na 130 korun,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček.

Navrhovaná opatření mají zatraktivnit práci u městské policie v konkurenci ostatních bezpečnostních složek a zajistit konkurenceschopnost městské policie jako celku na trhu práce v hlavním městě. Nová náborová kampaň strážníků bude postavena mimo jiné na tom, co potencionálním uchazečům hlavní město Praha nabízí, tedy výši náborového příspěvku 300 000 korun a příspěvek na bydlení a dopravu v hodnotě 10 000 korun. „Nyní nám v Praze chybí přes 400 strážníků a já věřím, že tento krok nám pomůže současné číslo snížit,“ doplňuje Petr Hlubuček.

Současně se od 1. dubna zvedne také hodnota stravenek, a to konkrétně na 130 korun. Předpokládané náklady navržených opatření pro rok 2022 jsou 135 milionů korun, v dalších letech se předpokládají náklady ve výši 180 milionů korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

14:12 Čunek (KDU-ČSL): Zákaz mobilů ve školách zůstává. Děti netrpí, rodiče netrpí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákazu mobilních telefonů na základních školách Vse…