Ministr Síkela: Výběrová řízení na ředitele státních zkušebních ústavů

16.07.2024 16:21 | Monitoring

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výběrová řízení na obsazení pozic ředitelů čtyř státních zkušebních ústavů. Jde o Technický a zkušební ústav stavební Praha, Strojírenský zkušební ústav, Výzkumný a vývojový ústav dřevařský a Textilní zkušební ústav.

Ministr Síkela: Výběrová řízení na ředitele státních zkušebních ústavů
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

„Státem vlastněné zkušebny hrají klíčovou roli v zajišťování kvality a bezpečnosti produktů na českém trhu, a proto je nezbytné, aby v jejich čele stáli schopní a zkušení odborníci. Zajistit efektivní fungování a další rozvoj by měli právě vítězové těchto výběrových řízení,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Výběrová řízení budou realizována v souladu se zákonem č. 353/2019 Sb., o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu. Podrobné informace o požadavcích na uchazeče a průběhu výběrového řízení jsou zveřejněny na webových stránkách ministerstva ZDE.

Lhůta pro podávání přihlášek končí 16. září 2024, s cílem obsadit vedoucí pozice co nejdříve, aby byl zajištěn plynulý chod těchto institucí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

krajské volby

Dobrý den, mám dvě otázky. Kdybyste byl hejtman, zůstal byste i poslancem? Je podle vás kumulace funkcí v pořádku? Vlastně mám tři otázky, jelikož se teď logicky dost vymezujete proti vedení kraje, dokázal byste si s některou ze stran představit koalici? Děkuji za odpověď.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kde je zalezlý plukovník Foltýn, když je ho třeba?

8:13 Dostál (Stačilo!): Kde je zalezlý plukovník Foltýn, když je ho třeba?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k emisním povolenkám.