Ministr Síkela: Výběrová řízení na ředitele státních zkušebních ústavů

16.07.2024 16:21 | Monitoring

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výběrová řízení na obsazení pozic ředitelů čtyř státních zkušebních ústavů. Jde o Technický a zkušební ústav stavební Praha, Strojírenský zkušební ústav, Výzkumný a vývojový ústav dřevařský a Textilní zkušební ústav.

Ministr Síkela: Výběrová řízení na ředitele státních zkušebních ústavů
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

„Státem vlastněné zkušebny hrají klíčovou roli v zajišťování kvality a bezpečnosti produktů na českém trhu, a proto je nezbytné, aby v jejich čele stáli schopní a zkušení odborníci. Zajistit efektivní fungování a další rozvoj by měli právě vítězové těchto výběrových řízení,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Výběrová řízení budou realizována v souladu se zákonem č. 353/2019 Sb., o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu. Podrobné informace o požadavcích na uchazeče a průběhu výběrového řízení jsou zveřejněny na webových stránkách ministerstva ZDE.

Lhůta pro podávání přihlášek končí 16. září 2024, s cílem obsadit vedoucí pozice co nejdříve, aby byl zajištěn plynulý chod těchto institucí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

8:19 Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

Vláda schválila návrh zákona MPSV, který má za cíl sjednotit všechny sociální dávky, vázané na dlouh…