Nacher (ANO): Neplatí teze, že vnímáte argumenty, protože je neslyšíte

21.06.2024 17:17 | Zprávy

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 21. června 2024 ke korespondenční volbě

Nacher (ANO): Neplatí teze, že vnímáte argumenty, protože je neslyšíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Děkuji za vaše slovo nebo za moje slovo. Já jsem trochu unaven. My jsme skončili zastupitelstvo v půl páté ráno.

Připomínám, že opravdu my teď tady projednáváme korespondenční volbu ve třetím čtení. Vy jste teď jako koalice tady nastavili zase úplně novou dimenzi toho projednávání. Vy jste dali pevný čas na 13 hodin s tím, že si tedy vyslechnete naše argumenty.

To tady říkal Jakub Michálek, že si cení věcné debaty. A místo toho tady vidím jednoho ministra - jenom jeden ministr je tady, který ještě nedává pozor. (Ministr Šalomoun hovoří v uličce s poslankyní Válkovou.) Z předkladatelů je tady jenom kolegyně Potůčková, ostatní nevidíme. A jinak je tady úplně prázdno. A je tu nový pan poslanec Martin Dlouhý. A to je všechno.

A pak jak se bude blížit ta třináctá hodina, tak sem všichni poslanci a celá vláda nakráčí a budete hlasovat. To je prostě jakoby nový trend, který vy teď jste tady zavedli. To znamená pevný čas - a všichni vědí, že do 13 hodin tady vůbec nemusejí být, můžete si dělat, co chcete, a my si tady můžeme říkat, co chceme.

Neplatí teze, že vy vnímáte ty argumenty, protože vy je neslyšíte. Vždyť vás je tady osm, nebo kolik? Osm a jeden ministr. Nezlobte se na mě, tohleto je nedůstojné. Nedůstojné, abyste tímhletím způsobem projednávali takovou věc. A pak voličům, občanům namlouvali: my jsme poslouchali opozici. Takže tohleto se mi nelíbí.

Stejně tak se mi nelíbí zneužití přednostního práva, kdy se tady bavíme úplně o něčem jiném, což je klíčová věc. Mimochodem, tady vidíte ten kontrast, vy tady máte korespondenční volbu, ale ti lidé řeší úplně něco jiného.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Být hodným chlapcem. Kam dospělo páně Fialovo přikyvování Bruselu

11:06 Zeman (PRO): Být hodným chlapcem. Kam dospělo páně Fialovo přikyvování Bruselu

Ministr Síkela získal v EK post komisaře pro mezinárodní partnerství, tedy ani energetiku ani obchod…