Pekarová Adamová (TOP 09): Na Filipínách se může uplatnit mnoho nadějných českých firem

11.10.2024 11:17 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová na cestě po jihovýchodní Asii navštívila Filipíny. V Manile jednala o česko-filipínské politické, ekonomické a bezpečnostní spolupráci s vysokými představiteli místní zákonodárné i výkonné moci.

Pekarová Adamová (TOP 09): Na Filipínách se může uplatnit mnoho nadějných českých firem
Foto: YouTube Repro
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

V hlavním městě a následně i v ekonomicky klíčové provincii Cebu pak zahájila podnikatelská fóra organizovaná Hospodářskou komorou na podporu českých firem při vyhledávání nových obchodních příležitostí.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová pokračovala v čele sněmovní delegace v cestě po jihovýchodní Asii oficiální návštěvou Filipín. V Manile jednala s vrchním ministrem filipínské vlády Lucasem Bersaminem a předsedou Senátu Francisem Escuderem.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 10289 lidí

„Naše země sdílejí hluboké přesvědčení o potřebě mezinárodního řádu založeného na dodržování férových pravidel. Zároveň nás pojí i přímá historická zkušenost života v blízkosti silného agresora s neskrývanými expanzivními ambicemi – v našem případě jde o Rusko, v případě Filipín o Čínu. A právě Rusko a Čína jsou nejen zcela zjevnými porušovateli mezinárodního práva, ale jednají v tomto ohledu koordinovaně. Posilování vzájemných česko-filipínských vztahů a těsnější spolupráce s dalšími důvěryhodnými demokratickými partnery v Indopacifiku jsou proto naprosto zásadní pro uchování bezpečnosti a prosperity v celém regionu,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Sněmovní delegaci na cestě po Asii doprovází podnikatelská mise Hospodářské komory ČR. Ta v součinnosti s Hospodářskou a průmyslovou komorou Filipínské republiky uspořádala sektorově zaměřená podnikatelská fóra jak v lidnaté filipínské metropoli, tak i v ekonomicky dynamicky se rozvíjející provincii Cebu, která je sídlem celé řady úspěšných společností.

„Na Filipínách se může uplatnit mnoho nadějných českých firem nabízejících řešení v IT, kybernetické bezpečnosti, logistice či letecké dopravě. Naše země je zase dobře známá svým vyspělým výrobním průmyslem, předvídatelným právním prostředím, poptávkou po kvalifikované pracovní síle a otevřeností pro intenzivnější spolupráci. Výsledkem toho je synergie, ze které budou těžit občané obou našich zemí,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 33 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kristepane, zase spousta frází , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVonRupp , 11.10.2024 11:36:18
a žvanění a výsledkem budou leda tak filipínští gastarbeiteři a jejich nové gangy u nás. A. MPA se podívala na Filipíny...

|  8 |  0

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Loajalita není nad mým svědomím či přesvědčením

15:14 Seďa (SOCDEM): Loajalita není nad mým svědomím či přesvědčením

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k životní vizi a chápání souvislostí politických rozh…