Pekarová Adamová (TOP 09): Tchajwanská polovodičová mise je skvělou příležitostí k podpoře investic

28.08.2024 19:05 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová zahájila v dolní komoře Parlamentu investiční seminář tchajwanské polovodičové mise. Ta je výsledkem dosavadních vynikajících česko-tchajwanských vztahů.

Pekarová Adamová (TOP 09): Tchajwanská polovodičová mise je skvělou příležitostí k podpoře investic
Foto: Interview ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v pořadu Interview ČT24

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová zahájila v dolní parlamentní komoře specializovaný investiční seminář pro účastníky tchajwanské polovodičové mise v České republice. Seminář si klade za cíl usnadnit tchajwanským firmám investovat ve strategicky klíčovém sektoru polovodičů a pomoci propojit je s jejich potenciálními českými obchodními partnery.

„Naše loňská mise na Tchaj-wan pomohla nejen českým firmám otevřít dveře na tamní perspektivní trhy, ale dokázala k nám přilákat i jednu z nejpočetnějších delegací tchajwanských podnikatelů. Intenzivnější vzájemné kontakty zároveň přispívají k vytváření stále propojenější sítě průmyslových i akademických partnerství v rámci strategicky významného dodavatelského řetězce polovodičů. Z toho pak těží uživatelé u nás i na Tchaj-wanu a naše společnosti se stávají odolnějšími. Nejde o neprobádanou oblast. Tchaj-wan již nyní patří k nejvýznamnějším investorům u nás. Investice v oblasti polovodičů mají vysokou přidanou hodnotu a povedou k vytvoření nových kvalifikovaných pracovních míst,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Seminář ve Sněmovně delegátům přiblížil konkrétní možnosti čerpání prostředků z evropských fondů, aktuální nastavení investičních pobídek, povolovací procesy, režim udělování víz, zakládání firem v České republice, jakož i problematiku evropských regulací včetně požadavku na zodpovědný a udržitelný přístup k investování a podnikání. Potenciální investoři v rámci své návštěvy navštíví i Ústecký a Jihomoravský kraj.

„Tchaj-wan je pro Českou republiku klíčovým partnerem. Sdílíme s ním společné hodnoty a zároveň je světovou velmocí v oblasti polovodičů a vyspělých technologií. Jsem hrdý na to, že můžeme rozvíjet naše vzájemné vztahy v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Tato spolupráce přináší obrovské příležitosti pro český průmysl a výzkumnou sféru,“ doplnil ministr pro vědu, výzkum a inovace vlády ČR Marek Ženíšek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No, toto snad nejde ani komentovat., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekolousek , 28.08.2024 19:23:05

|  9 |  0

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Krajský úřad Pardubického kraje jako cestovní kancelář

9:03 Štěpánek (Trikolora): Krajský úřad Pardubického kraje jako cestovní kancelář

Je libo do Irska, USA, Gruzie nebo snad na Island? A co tak na Seychely nebo Bali? Takto se vás bude…