V celé Evropě i v Česku rychle roste spotřeba alternativních potravin. Nové stravovací trendy jako jsou vegetariánství, veganství či flexitariánství představují čím dám větší příležitost nejen pro české výrobce a tuzemskou ekonomiku, ale i pro životní prostředí a zdraví obyvatel.
Pirátská poslankyně a místopředsedkyně Výboru pro životní prostředí Klára Kocmanová dnes v Poslanecké sněmovně za účasti zástupců byznysu, lékařů a odborníků na životní prostředí zorganizovala k tomuto tématu seminář společně s organizací ProVeg a iniciativou Rostlinně. Seminář se konal pod záštitou ministra životního prostředí Petra Hladíka a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.„Jsem ráda, že mohu na půdě Poslanecké sněmovny otevřít debatu na téma, které má již nyní velký dopad na naši společnost. Vnímám příležitosti, které nám nové stravovací trendy přinášejí. Když se k nim správně postavíme, můžeme si otevřít cestu k rozvoji naší ekonomiky, zdravější společnosti a šetřnějšímu přístupu k životnímu prostředí. Pro mě osobně jako místopředsedkyni Výboru pro životní prostředí je důležitý zejména poslední zmíněný aspekt, neboť změna jídelníčku směrem k více rostlinnému stravování je jedním ze způsobů, jak snížit současnou enormní zátěž na životní prostředí,” řekla na úvod semináře Klára Kocmanová.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV