Radim Fiala (SPD): Nevyměním Dublin IV za Faltýnka a Babiše

17.01.2018 12:20 | Zprávy

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 17. ledna 2018.

Radim Fiala (SPD): Nevyměním Dublin IV za Faltýnka a Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Dobré ráno, dámy a pánové. Já jenom chci trochu s úsměvem reagovat na vystoupení mého předřečníka Mirka Kalouska. A to z toho důvodu, že si myslím, že případ Faltýnek Babiš pro českou Poslaneckou sněmovnu skončil. Oni řekli, že se chtějí nechat vydat. Mandátový a imunitní výbor řekl, že ho vydá a my všichni ho chceme vydat. A vždycky jsme říkali, že ho chceme vydat. Ale pan poslanec Kalousek do toho zase dneska zanesl jakousi trochu detektivní zápletku. A celý příběh se znovu začíná zaplétat a já si myslím, že Agáta Christie a další by určitě měli velkou radost.

Bohužel jediný, kdo na to skočí, budou čeští novináři, kteří tuto zápletku začnou dnes okamžitě rozvíjet a v pátek se všichni dozvíme, že prostě budou vydáni. Ale já si myslím, že nehrozí žádné nebezpečí z prodlení. A teď budu mluvit za SPD. Dámy a pánové, pro nás je důležitý Dublin IV. My nechceme předat imigrační a azylovou politiku do kompetence orgánů Evropské unie. Já teď znovu zopakuji, že budu mluvit za SPD. Já prostě nevyměním Dublin IV a bezpečnostní riziko České republiky za Faltýnka a Babiše. Prostě tam už nehrozí žádné nebezpečí z prodlení u Faltýnka a Babiše. Kdežto tady si myslím, že to je důležitá věc. A někdy mám pocit, jakoby ostatní politické strany neměly jiný politický program, než je Faltýnek a Babiš. Tak SPD ho má! (Potlesk v sále.) A to je vlastně všechno, děkuji. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Státní rozpočet na příští rok jsem nepodpořil

16:02 Ministr Bartoš: Státní rozpočet na příští rok jsem nepodpořil

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k státnímu rozpočtu pro rok 2025