Seďa (SOCDEM): Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze

21.05.2024 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k aroganci ODS vůči odborům a mimoparlamentní opozici

Seďa (SOCDEM): Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Otázky Václava Moravce v České televizi opět ukázaly obrovskou míru arogance ODS vůči odborům a mimoparlamentní opozici. Ministr financí jasně deklaroval, že nebude vybírat daně od zahraničních bank a firem, že nebude bojovat se šedou ekonomikou a daňovými úniky. Ale že se zaměří na zaměstnance, živnostníky a malé a střední firmy.

Současná vláda pokračuje v podpoře hospodářství, založeného na nízkých mzdách zaměstnanců a vyšší ziskovosti firem. Pokud neustále straší schodky na důchodovém účtu, pak je to mimo jiné tím, že Česká republika dává na důchody méně než v západních zemích, nízké mzdy snižují sociální odvody, a nízké penze jsou pak sanovány ze sociálního systému.

Česká pravice stále veřejnosti lže, že nejsou peníze, přitom na zbrojení peníze jsou, tak jako jdou vysoké zisky nadnárodních společností a finančních institucí do zahraničí. Vždy je třeba si položit otázku: Komu ku prospěchu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …