Senátor Hraba: Toto už nejde nazvat jinak, než snahou o omezování svobody slova

13.08.2024 16:21 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na vyhrožování Elonu Muskovi zablokováním sítě X

Senátor Hraba: Toto už nejde nazvat jinak, než snahou o omezování svobody slova
Foto: Zdeněk Hraba
Popisek: Zdeněk Hraba

Eurokomisař Breton otevřeně vyhrožuje Elonu Muskovi v souvislosti s jeho rozhovorem s Donaldem Trumpem na síti X. Breton požaduje, aby Musk podniknul veškerá opatření proti šíření „škodlivého obsahu“. Pokud se tak nestane, hrozí pokuta či zablokování sítě X na území EU.

Co to, proboha, je ten „škodlivý obsah“? Bohužel sílí tendence podle evropského nařízení DSA pod tento gumový termín schovat prakticky cokoliv. A tomu se musíme postavit.

Já jsem přesvědčen, že i před takovým „škodlivým obsahem“ má každého člověka chránit jeho vlastní rozum, ne bruselský úředník, tvářící se, že to s námi myslí dobře. A opravdu nejde o to, zda se vám líbí/nelíbí Musk, Trump či Breton. To je úplně jedno.

Jde o to, zda se vám líbí svoboda slova - jedna ze svobod, na které je současná Evropa postavená. Za tu se musíme právě postavit. A tedy napnout síly proti tomu, aby lidé typu komisař Breton (a že jich je i v české politice dost) nikdy žádné funkce nezastávali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nepil (ANO): Nátlak a vydírání ze strany pirátského náměstka Hřiba

10:11 Nepil (ANO): Nátlak a vydírání ze strany pirátského náměstka Hřiba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chování Zdeňka Hřiba na Magistrátu hl. m. Prahy.