Senátor Valenta: EET pohřbívá hospody

15.01.2018 8:35 | Zprávy

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu vliv EET na podnikání v pohostinství

Senátor Valenta: EET pohřbívá hospody
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Andrej Babiš nálepkoval všechny hospodské a provozovatele resturací, když je označil za tu skupinu podnikatelů, která ze všech podvádí na daních nejvíce. Proto právě na resturace a hospody dopadlo Babišovo EET jako první. A jak se zdá, jeho třídní boj se do jisté míry dočkal úspěchu.

Po roce účinnosti zákona o EET totiž skončilo na 3000 hospod, především pak na venkově. EET se totiž stalo poslední kaptkou pro ty podnikatele, kteří se snažili s odřenýma ošima uživit sebe s svou rodinu.

Na rozdíl od jiných továrníků netunelovali firmy, nežili ze státních či evropských dotacích, nevytvářeli nepřehledné struktury firem. Prostě si v devadesátých letrech otevřeli hospodu, postavili se za pípu a byli rádi, že si vydělali na výplatu sobě a několika zaměstnancům. Neznali dovolenou, nevěděli, co je to jít na neschopenku, tvořili tlukoucí srdce vesnice. Dočkali se veřejné dehonestace a nálepky podvodníka.

Nedivím se jim, že sekli s podnikáním a raději šli do továrny. A když “otec EET” dnes mluví v roli premiéra před poslanci o tom, jak chce vrátit naši zemi prvorepublikovou prestiž, musí se těmto lidem dělat zle od žaludku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Na rozdělení kompetencí mezi resorty máme zákon

14:04 Hašek (PRO): Na rozdělení kompetencí mezi resorty máme zákon

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělování kompetencí premiérem Fialou