Senátorka Zwyrtek Hamplová: Učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci

01.10.2024 13:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odmítnutí koncertu Ilony Czákové kvůli tomu, jaké zastávala za covidu.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Kádruji, kádruješ, kádrujeme… NEUVĚŘITELNÉ.

Nevěřila jsem vlastním očím, když jsem si tento text přečetla. Opravdu zakážeme lidem, kteří slepě neodkývou vše, co se jim předloží, výkon jejich povolání? V tomto případě zpěvu? Nebo ještě zákeřněji - nedovolíme, nebo ztížíme, jim ho vykonávat, když jim nepronajmeme sály nebo “nedoporučíme” účast na jejich akcích, protože jsou “nevhodní”?

Jde přímo o učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci z důvodu projevu jiného názoru, v tomto případě na očkování. Jde ze strany těch lidí nejen o zcela neomluvitelné výroky vůči turné Ilony Csákové, ale jde především o výroky v rozporu s naší Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Profesní diskriminace je zcela nepřípustná, protože každý průměrný člověk chápe, že názory na očkování nemají se zpěvem a výkonem tohoto povolání nic společného. Ostatně o podobném typu “nevhodnosti” by mohla mluvit třeba Marta Kubišová…

Jedinou odpovědí na podobné nehorázné výroky mohou a měly by být plné sály posluchačů, ať očkovaných nebo neočkovaných, protože o to tady vůbec nejde - jde o to, že kvůli vlastnímu názoru byla Ilona Csáková označena některými lidmi za “nevhodnou” (!!!!) A to může být začátek konce svobodné, demokratické společnosti. A to nesmíme NIKDY připustit. Nikomu nesmí být zakazován výkon povolání pro projevený názor. A přesně o to ti lidé žádají… 

PS: A nemusíme chodit ani tak do minulosti k Martě Kubišové. Nedávno nebyl jako host připuštěn na akci olympionik a lékař Lukáš Pollert (!!!), v Olomouci byla v těchto dnech zrušena akce Martiny Kociánové a jejích dvou hostů v Pevnosti poznání. Opět - “nevhodnost” (!!!) z důvodu jiných názorů. V demokratické společnosti a právním státě něco neuvěřitelného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 6 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za minulého režimu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 01.10.2024 13:50:36
jsme alespoň věděli, jaký soudruh rozhoduje o "vhodnosti či nevhodnosti" kulturnío vystoupení. Kdo o tom rozhoduje dnes? Jacísi samozvaní strážci morálky v nějakých neziskovkách, nějací tzv. elfové, politická reprezentace, která je v současné době u moci nebo všichni tito nějakým způsobem spolupracují? O to je to zákeřnější a o to podlejší metody používají.V podstatě ti kdysi kádrující soudruzi byli proti těm dnešním takoví neškodní strejdové.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zůstane s námi do 2025. To jste rádi, viďte?

17:02 Dostál (Stačilo!): Zůstane s námi do 2025. To jste rádi, viďte?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setrvání Jana Lipavského na postu ministra zahranič…