Soukromníci: Praha si nemůže dovolit stagnaci

22.09.2022 19:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbám do zastupitelstva Magistrátu hlavního města Prahy

Soukromníci: Praha si nemůže dovolit stagnaci
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Vážené Pražanky a Pražané,

v pátek a v sobotu budete rozhodovat o složení Zastupitelstva hlavního města Prahy na příští čtyři roky. V uplynulých týdnech jste byli atakováni reklamními kampaněmi za milióny korun. Takovými prostředky naše koalice nedisponuje. Dovolujeme si vás upozornit na náš volební program (ZDE), jehož realizací bychom posunuli naše hlavní město dál.

Praha si nemůže dovolit stagnaci, jaké jsme svědky dvě desetiletí, nemůže si dovolit korupci, která ničí pověst metropole a prohlubuje skepsi občanů a víru ve spravedlivou svobodnou a demokratickou společnost. Veřejný prostor města je stále více bezohledně komercializován, a to bez ohledu na kulturní dědictví a zájmy Pražanů. Končící politická reprezentace Prahy za sebou zanechává obraz stagnace, korupční aféry, vytěžování potenciálu ve prospěch sebe a privátních firem a množství slibů, že je máte volit, protože příště už budou lepší. Jejich volební kampaně nevycházejí z potřeb města a jeho kompetencí, ale z populistických slibů, které vyčetli z aktuálních novinových titulků. Samozřejmě jejich sliby vyšumí do ztracena po uzavření volebních místností a život poběží dál v zaběhnutých kolejích.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Chceme dát do pořádku investice města, aby došlo k plynulé výstavbě tolik potřebné dopravní infrastruktury. Nechceme mluvit o vybájených plánech, ale hlavně možné co nejrychleji stavět a systémově připravovat další stavby. Nechceme v preferencích staveb prosazovat zájmy menšin na úkor většiny. Řada měst si může díky v minulosti vybudované infrastruktuře dovolit zkvalitnění veřejného prostoru, protože tzv. těžkou infrastrukturu již dávno vybudovala. Praha ji bohužel nemá dodnes dokončenou a bez její dostavby se dál nepohneme. Ani Městský a Pražský okruh neodstraní auta z magistrály, protože se jedná z velké části o cílovou dopravu v centru. Proto je třeba pro obsluhu centra města přijít s vymístěním dopravy pod zem.

Více radikálně chceme chránit kulturní dědictví. Zatím až na výjimky Praha nemá kvalitní moderní architekturu, která by si rozuměla s géniem loci míst, ale výstavbu, která na cenných lokalitách parazituje. Je pro nás nepřijatelné, aby ve školách všech stupňů nebyl dostatek míst pro vaše děti a vnoučata. Současná krize je odstrašujícím příkladem neschopnosti vedení města a trestuhodným selháním. Ekologie města je řešena sliby a řečněním, namísto promyšlených projektů s měřitelnými výsledky. Chceme Prahu zapojit do mezinárodních ekologických aktivit, protože se jedná o klíčovou výzvu pro celou planetu.

Sloužit, ne šikanovat je heslo, se kterým jdeme do voleb. Chceme vám nabídnout jistotu a předvídatelnost našeho chování, ne vás zneklidňovat věcmi, které na vás mohou negativně dopadnout, ať už se jedná o daně z nemovitostí, komplikování života podnikatelům, zvyšování městských poplatků apod. S námi máte jistotu slušného partnerství a pokory.

Ing. Ladislav Linek
JUDr. Petr Krátký
Mgr. Ing. Michal Struha
Ing. František Laudát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…