Stržínek (ANO): Spousta bytů se pronajímá načerno. Tato vláda od začátku podporuje šedou ekonomiku

10.07.2024 20:01 | Monitoring

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 10. července 2024 k vládnímu návrh zákona o poskytování některých opatření v podpoře bydlení.

Stržínek (ANO): Spousta bytů se pronajímá načerno. Tato vláda od začátku podporuje šedou ekonomiku
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek

Děkuji za slovo. Paní předsedající, dámy a pánové, já mám dotaz na pana ministra tohoto charakteru. Každý nový projekt by měl vycházet z relevantních dat. Vy tvrdíte, že na trhu, že v České republice je 860 000 neobydlených bytů, z toho 200 000 jich je v bytových domech. Já se ptám, odkud čerpáte tato data a nakolik jsou věrohodná. Já totiž si myslím, že ta situace není taková, že ta data nesedí, a to z jednoho prostého důvodu. Domnívám se, že spousta bytů se pronajímá načerno. Tato vláda od samého začátku podporuje šedou ekonomiku, černý byznys, ať už zrušením EET, zvyšováním daní a lidé prostě čarují. Jsem přesvědčen o tom, že spousta bytů, tisíce se pronajímají načerno. Vy to podporujete a teď vycházíte z dat, která podle mě vůbec nejsou pravdivá. Děkuji. (Potlesk zleva.)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Koupě, opravy i výstavbu dostupných bytů podpoříme

16:14 Ministr Bartoš: Koupě, opravy i výstavbu dostupných bytů podpoříme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nájemnímu bydlení.