Zborovský (KDU-ČSL): Nedávalo by smysl vzdát se desítek miliard ročního příjmu

24.08.2024 20:11 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k windfall tax.

Zborovský (KDU-ČSL): Nedávalo by smysl vzdát se desítek miliard ročního příjmu
Foto: Facebook Miroslava Zborovského
Popisek: Miroslav Zborovský

Jako lidovci jsme od začátku říkali, že rušit mimořádnou daň pro firmy není správné. Mám radost, že naše argumenty nakonec ministr financí Stanjura vyslyšel a děkuji mu za to.

Nedávalo by smysl vzdát se desítek miliard ročního příjmu z mimořádné daně, když ministerstvo financí zároveň říká, že nemá sedm miliard na navýšení platů pro sestřičky, školní kuchařky a další státní zaměstnance. Takhle zodpovědné šetření nevypadá… Nyní by se peníze na navýšení platů měly najít.

Energetická krize stále trvá, i když v menším měřítku, a energetické i další firmy stále mají mimořádné zisky. Na druhou stranu domácnosti také mají mimořádné výdaje, s nimiž jim stát v případě potřeby pomáhá. Dle mého názoru by měl důsledky krize platit ten, kdo na ní vydělává. Platit pomoc ze státního dluhu nedává smysl.

Pokud odezní energetická krize, a tedy i mimořádné zisky firem a výdaje domácností, automaticky nebude nutné platit ani mimořádnou daň. Proč tedy narušovat stabilitu právního prostředí a najednou rušit něco, co má samo po čase skončit?

Jsem pokaždé rád, když se nám podaří prosadit rozumné řešení pro lidi. A ponechat mimořádnou daň je rozumné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konečná (KSČM): Fialovo čarování s čísly

4:31 Konečná (KSČM): Fialovo čarování s čísly

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám potravin