Zuna (TOP 09): Odcházím z Raiffeisenbank, podporuje ruskou válku

12.08.2023 22:16 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odchodu od Raiffeisenbank.

Zuna (TOP 09): Odcházím z Raiffeisenbank, podporuje ruskou válku
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

Po 21 letech odcházím od Raiffeisen Bank. Nechci podporovat banku, která svými penězi podporuje ruskou válku a dosud neučinila žádný krok k odchodu z ruského trhu.
659 milionů euro je částka, kterou banka odvedla v Rusku na daních. Z toho 100 milionů euro je tzv. „excess profit tax“, mimořádná daň, která má sloužit k výplatě mezd ruským vojákům.

Po zveřejnění této informace jsem kontaktoval tuzemskou RB s prosbou o sdělení, co udělala Raiffeisen Bank International AG ohledně odchodu z ruského trhu.

Pro férovost zveřejňuji úplnou odpověď:

„Chtěli bychom Vás informovat, že tuzemská Raiffeisenbank je na ostatních dceřiných firmách skupiny RBI v dalších zemích zcela nezávislá a podniká výhradně v ČR a EU. Přestože z naší pozice a s ohledem na vzájemnou nezávislost jednotlivých bank ve skupině RBI nám nepřísluší toto rozhodnutí předjímat, ale vedení RBI pravidelně poskytujeme zprávy o postojích našich klientů i české veřejnosti a jsme přesvědčení, že ho ve svém rozhodování o dalším postupu silně zohlední.“

Po dalších 3 měsících silně nezohlednila nic. Tedy ten signál musí být zřejmě silnější a v jediné řeči, na kterou očividně některé banky a firmy slyší. V řeči peněz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jen se nezastavuj, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefren , 13.08.2023 10:55:03

|  10 |  0

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.