ČEZ Teplárenská zprovoznila v Bohumíně 34 předávacích stanic

24.09.2024 8:54 | Tisková zpráva

Společnost ČEZ Teplárenská, která dodává teplo a teplou vodu do Bohumína, bojuje s následky povodní, které zatopily celé město. Pod vodou se ocitly i všechny předávací stanice, které zajišťují distribuci tepla občanům.

ČEZ Teplárenská zprovoznila v Bohumíně 34 předávacích stanic
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Do práce jsme se pustili okamžitě po opadnutí vody. Hned v prvních dnech jsme zprovoznili 34 předávacích stanic, které byly zatopené jen částečně,“ říká generální ředitel ČEZ Teplárenská Rostislav Díža.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 4370 lidí

Další postup bude mnohem náročnější. ČEZ Teplárenská teď musí obnovit provoz dalších více než 60 předávacích stanic, ve kterých voda zaplavila i rozvodné skříně a další elektrozařízení. „Musíme důsledně projít jednu stanici po druhé. Každou bude třeba vyčistit od bahna, vysušit a zkontrolovat všechny stroje i elektrozařízení. Zároveň musíme zdemontovat zatopená oběhová čerpadla a odvézt je do Dětmarovic, kde se je naši experti snaží zprovoznit,“ vysvětluje výrobní a provozní ředitel ČEZ Teplárenské René Cuber.

Výměna všech poškozených částí předávacích stanic by mohla trvat až několik měsíců, proto firma připravuje i provizorní řešení, které by umožnilo zahájit dodávky tepla co nejdříve.

Do Slezska teď míří zaměstnanci společnosti ČEZ Teplárenská z celé republiky, aby Bohumínu s obnovením dodávky tepla pomohli.

ČEZ Teplárenská zásobuje v Bohumíně teplem a teplou vodou více než 5000 domácností. Dalších téměř 9000 zákazníků má ČEZ Teplárenská v Orlové. Tam povodně výrazné škody nenapáchaly a dodávky pokračují bez přerušení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jan Skalický byl položen dotaz

To myslíte vážně, že tu žádné povodně nejsou?

A co to tedy podle vás je? Nestydíte se? Vždyť v důsledku povodní vyhaslo několik životů, spousta lidí přišlo o střechy na hlavou a o svůj majetek. To jste tak asociální nebo jste úplně mimo? A fakt myslíte, že má kdokoliv z této tragédie radost? Možná tak vy, jelikož jste ji evidentně zneužil ke sv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Celková důvěra v ekonomiku se v září zvýšila

13:21 Český statistický úřad: Celková důvěra v ekonomiku se v září zvýšila

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se ve sro…