Česká národní banka: Dominovaly depozitní operace se splatností do jednoho týdne

13.05.2016 11:52 | Zprávy

V týdnu od 18. do 22. dubna 2016 proběhl pravidelný průzkum průměrných denních obratů na peněžním trhu. Tento průzkum je prováděn Českou národní bankou čtyřikrát ročně – v lednu, dubnu, červenci a říjnu.

Česká národní banka: Dominovaly depozitní operace se splatností do jednoho týdne
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Průměrný denní obrat depozitních operací ve srovnání s výsledky průzkumu z ledna 2016 poklesl z 97 mld. Kč na 69.8 mld. Kč, což bylo způsobeno zejména poklesem (o 34 procent) O/N operací s nerezidenty. Jejich podíl na celkovém obratu dosáhl téměř 90 procent. Z hlediska maturity dominovaly depozitním operacím ty se splatností do jednoho týdne (95 procenta) a především O/N operace, jejichž podíl na celkovém obratu dosáhl téměř 91 procent. Repo operace zaznamenaly ve sledovaném období nárůst a jejich podíl na celkovém obratu se zvýšil na 1,4 procenta.

Objem derivátových operací IRS (Interest Rate Swap) proti lednu poklesl o 27 procent. Operace FRA (Forward Rate Agreement) nebyly ve sledovaném období obchodovány.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

16:14 ČEZ: Do zákaznických center zavítá ČEZ Akademie a poradí s úsporami energií

Asi každý řeší otázku, jak ušetřit za energie. Zastavte se za námi do Zákaznického centra a my vám v…