Česká pošta hledá poradce pro prodej Balíkovny

14.08.2024 22:03 | Tisková zpráva

Transformace České pošty počítá s oddělením Balíkovny do samostatné firmy a s následným prodejem majority této nové společnosti.

Česká pošta hledá poradce pro prodej Balíkovny
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Vzhledem k náročnosti této transakce vypsala Česká pošta výběrové řízení na poradce, který státnímu podniku pomůže s přípravou a realizací prodeje Balíkovny. Konkrétním předmětem veřejné zakázky je poskytování komplexních poradenských služeb během celého procesu prodeje Balíkovny včetně podpory při oslovení potenciálních zájemců a jednání s nimi.

Předpoklad podpisu smlouvy s novým majitelem Balíkovny je 12 měsíců od podpisu smlouvy s poradcem. Odhadovaná tržní cena Balíkovny se pohybuje v řádu miliard korun.

Odměna pro poradce je rozdělena na dvě části, fixní a variabilní. Variabilní se bude odvíjet o ceny, za kterou bude Balíkovna prodána, a jejím cílem je motivovat poradce k dosažení co nejvyšší prodejní ceny pro Českou poštu. Vybrán bude ten poradce, který nejlépe splní kritéria jak z pohledu finančního (nejnižší požadovaná odměna za služby), tak z pohledu kvality (zkušenosti poradenského týmu).

Konkrétní parametry transakce (přesný rozsah prodávaných aktiv/pasiv, výše prodávaného podílu atd.) budou určeny v průběhu procesu transakce po zmapování zájmu potenciálních investorů, přičemž návrh těchto parametrů bude součástí poradenství poskytovaného na základě této veřejné zakázky.

Případní zájemci o poradenství se mohou hlásit do 9. 9. 2024. Zadávací dokumentace k této zakázce již byla uveřejněna na profilu zadavatele ZDE.

Česká pošta je poskytovatelem služeb veřejného zájmu a služeb finančního, logistického a balíkového charakteru. Ze své podstaty nemůže bez odborných konzultací sama realizovat prodej Balíkovny. Proto vypisuje zakázku na poradce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český červený kříž: 14. září - Světový den první pomoci, letos ve znamení sportu

7:23 Český červený kříž: 14. září - Světový den první pomoci, letos ve znamení sportu

První pomoc a sport – to je motto letošního Světového den první pomoci. Každoročně se tento den slav…