Jihomoravský kraj: Setkání s ředitelkou Státního muzea – památníku Carské selo

10.07.2018 9:20 | Zprávy

Dne 9. července 2018 se v brněnském sídle Jihomoravského kraje uskutečnilo jednání hejtmana Jihomoravského kraje Bohumila Šimka s ředitelkou Státního muzea – památníku „Carské selo“ Olgou Vladislavovnou Taratynovou.

Jihomoravský kraj: Setkání s ředitelkou Státního muzea – památníku Carské selo
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Ředitelka Taratynova deklarovala zájem Státního muzea – památníku „Carské selo“ navázat dvoustrannou spolupráci s kulturní institucí obdobného charakteru v Jihomoravském kraji. Případná spolupráce by se mohla uskutečňovat zejména při pořádání výstav, kulturních akcí, výměně exponátů, informací a zkušeností v oblasti působení těchto kulturních institucí. Mohlo by jít rovněž o vzájemné půjčování exponátů a také vzájemné návštěvy expertů včetně jimi vedených přednášek. Zájem je také o kulturní spolupráci (např. výměna souborů – koncerty v parku apod.) a výměnu zkušeností v oblasti krajinářství a údržby historických parků.

Muzeum Carské Selo patří administrativně k Petrohradu, je to památník federálního významu a jako takový spadá přímo pod ruské Ministerstvo kultury.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Domovní box od Balíkovny, ideální řešení pro všechny zásilky u vašeho domu

22:08 Česká pošta: Domovní box od Balíkovny, ideální řešení pro všechny zásilky u vašeho domu

Balíkovna přichází na trh s novým produktem. Domovní box pro rodinný dům je jednoduchý způsob, jak s…