Pro zájemce z řad pěstitelů brambor, zpracovatelů této suroviny, ale i konzumentů bylo v minulém týdnu v Pacově připraveno odborné setkání doplněné o aktuální informace, které se týkaly zejména trendů podzimních nákupů této suroviny. Zájemci měli možnost nahlédnout do obvykle nepřístupných prostor udržovacího šlechtění a novošlechtění.
V současné době velké množství hospodyněk dává přednost příležitostnému nákupu malého množství brambor, které jsou už oprané a balené. „Větší množství pro zimní skladování doporučujeme zakoupit, nejlépe od známého pěstitele se zárukou kvality. Takto nakoupené brambory je nutné skladovat nejlépe při teplotě v rozmezí 4–6 °C a relativní vlhkost vzduchu kolem 93–98 %,“ sdílel informaci zástupců pořádajících subjektů Martin Hyský, radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství.
Na otázku zda bude dostatek brambor k zimnímu uskladnění z místní produkce nelze v tuto chvíli dát jednoznačnou odpověď – vše závisí na počasí, hlavně na množství srážek.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva