Pražská strojírna: Osmnáctisrdcovkové křížení pro Strossmayerovo náměstí nahradí přes dvacet let starou konstrukci

22.06.2024 22:08 | Tisková zpráva

Společnost Pražská strojírna a.s. vyrábí rozsáhlé osmnáctisrdcovkové křížení pro centrální křižovatku na Strossmayerově náměstí. Výměna této části křižovatky směrem k Výstavišti je naplánována na období prázdnin.

Pražská strojírna: Osmnáctisrdcovkové křížení pro Strossmayerovo náměstí nahradí přes dvacet let starou konstrukci
Foto: pstroj.cz
Popisek: Pražská strojírna - logo

Společně s tímto projektem proběhne i kompletní rekonstrukce tramvajové trati v ulici Dukelských hrdinů (část k Výstavišti) a v ulici U Výstaviště. V září a říjnu Dopravní podnik hl. m. Prahy zrekonstruuje i kompletní kolejový trojúhelník u Výstaviště včetně vjezdu a výjezdu z obratiště Výstaviště.

Pražská strojírna a.s. je dodavatelem všech výhybek, kolejových křižovatek a ohnutých kolejnic kolejových oblouků pro tuto rozsáhlou obnovu kolejového svršku v pražských Holešovicích. V současnosti Pražská strojírna a.s. dokončuje ve svém areálu ve Vinoři výrobu 18srdcovkového křížení pro křižovatku na Strossmayerově náměstí směrem od Výstaviště.

Plánovaná výměna této části křižovatky navazuje na opravu provedenou v roce 2019, při které byla však s ohledem na blížící se rekonstrukci však vynechána část směrem k Výstavišti. Po dvaceti třech letech provozu se tak dočká tato kolejová konstrukce výměny.

„Dnešní technologie jsou oproti těm používaným před dvaceti lety mnohem pokročilejší, proto i nové křížení bude vynikat delší životností, snazší údržbou i nižší hlučností. Stejně jako většina ostatních oborů i ten náš se neustále vyvíjí a v Pražské strojírně se neustálými inovacemi snažíme dosáhnout té nejvyšší možné kvality našich výrobků,“ říká Robert Masarovič, předseda představenstva a generální ředitel Pražské strojírny a. s.

V návaznosti na výměnu části křižovatky na Strossmayerově náměstí proběhne kompletní rekonstrukce kolejového trojúhelníku na Výstavišti a oblouků v ulici Dukelských hrdinů směrem ke Strossmayerově náměstí. V září Pražská strojírna vyrobí tři výhybky pro vjezd a výjezd ze smyčky Výstaviště.

Znovuzprovoznění trati v ul. Dukelských hrdinů je naplánováno na konec října letošního roku, a poté ještě bude probíhat částečná rekonstrukce tramvajové trati ve vlastní smyčce Stromovka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

mír

To, že si většina lidí přeje mír, je logické a pochopitelné, ale zeptám se vás jinak. Když Ukrajina teď přistoupí na podmínky Ruska, vzdá se části svého území a zaváže se nevstoupit do NATO ani EU nebude tak její dosavadní snaha ubránit se, při které vyhaslo spousta životů úplně zbytečná? A má vůbec...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Hospodaření vládních institucí zůstalo v deficitu

16:08 Český statistický úřad: Hospodaření vládních institucí zůstalo v deficitu

Saldo hospodaření sektoru vládních institucí skončilo v prvním čtvrtletí roku 2024 v deficitu odpoví…