Šmuclerovi se rozvádějí. Můj manžel chce podnikat v zahraničí, přiznává Šmuclerová

29.11.2012 15:27 | Zprávy

Královna byznysu roku 2012, generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer Libuše Šmuclerová přiznala, že se po dvaceti letech manželství rozvádí se svým mužem Romanem. „Teď, když se dívám dopředu, ne dozadu, myslím si, že bude lepší, když se naše životní cesty rozejdou,“ řekla k tomu Šmuclerová v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Šmuclerovi se rozvádějí. Můj manžel chce podnikat v zahraničí, přiznává Šmuclerová
Foto: top09.cz
Popisek: Roman Šmucler

Libuše Šmuclerová velmi překvapila. Přestože se jako královna českého byznysu ocitla na titulce magazínu Hospodářských novin (HN) a její rozhovor vévodí i v plejádě dalších rozhovorů s ženami, které se dostaly do žebříčku TOP 25 žen českého byznysu, to, že se po dvaceti letech manželství rozvádí se svým mužem, je ukryto až uprostřed její zpovědi.

V rozhovoru pak k rozvodu se svým manželem Romanem prohlásila, že se vztah rozpadl kvůli pracovnímu vytížení.

„Přehodnocuji svůj život. Myslím, že je nezbytné se čas od času, nejen v práci, ale i v soukromí, zastavit, uvědomit si, co doopravdy chcete, co v denním kolotoči můžete nechtěně přehlížet. A i když je to kruté, nemilosrdně zjistit, jak se věci ve skutečnosti mají. Zda se vyvíjejí tak, jak chcete. A pokud se nevyvíjejí, jak chcete, zda jste schopni je změnit. A pokud nejste schopni je změnit, rozhodnout se, jak dál. A já volím rozchod," řekla Šmuclerová.

S manželem se shodli, že krize v manželství začala v roce 2007, kdy Libuše opustila společný byznys a vrátila se zpět do médií. Konec spolupráce tak nakonec odstartoval i konec manželství. „Jsme s manželem dvacet let a dohromady nás na začátku svedla práce. Tehdy jsme měli strašně moc společného. Teď, když se dívám dopředu, ne dozadu, myslím si, že bude lepší, když se naše životní cesty rozejdou,“ svěřila se dále magazínu HN.

Podle ní její manžel navíc přemýšlí o tom, že své podnikatelské aktivity přesměruje do zahraničí, konkrétně do Německa, či  Švýcarska. „Naše dvoukariérové manželství nás nevyvíjí úplně stejným směrem,“ vysvětlila.

Ona má jiného, svěřil se Šmucler

Podle webu iDNES.cz ale tuto věc oznámila Libuše Šmuclerová v době, kdy je její manžel v USA. Ten je z toho zdrcený a pro iDNES.cz prozradil, že jeho manželka má jiného muže.

„Manželka má vážnou známost. Teď nám ho asi nějak představí," uvedl trpce třiačtyřicetiletý Roman Šmucler, který se nikdy nerozpakoval říci pro ParlamentníListy.cz svůj názor nejen na české zdravotnictví, ale i na politickou situaci.

"Já ten rozhovor nečetl, jsem v Americe. Oznámila to schválně, když nejsem doma. Pro mě je to lidská tragédie. Mám teď odejít z domova. Ona by byla nejraději, kdybych odešel z České republiky, ale to neudělám," vyvrací Šmucler tvrzení své ženy, že se chce vystěhovat z Čech.

„Podnikám i v Německu, učím v Americe, část firmy se rozroste do Švýcarska, ale to, že působím v cizině, neznamená, že nebudu žít v Česku," dodal Šmucler.

iDNES.cz pak poznamenalo, že jeho o šest let starší žena si k oznámení o rozvodu vybrala rozhovor v Hospodářských novinách, ačkoli je ředitelkou vydavatelství Ringier Axel Springer, které vydává bulvární deníky Blesk a Aha! Ty pak od HN oznámení o rozvodu převzaly.

 

 

 

 

 

 

 


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dezinformace, cíl práce ČT. Hlasování, které může otevřít dveře neziskovkám

4:45 Dezinformace, cíl práce ČT. Hlasování, které může otevřít dveře neziskovkám

Mají veřejnoprávní média aktivně vystupovat proti dezinformacím? Vládní návrh novely zákona o veřejn…