„Jeho hlavním cílem jsem byl samozřejmě já.“ Bývalý zaměstnanec ČT zveřejnil útočný text o ženě Petra Žantovského. Ten má jasno

14.08.2019 17:35 | Zprávy

Kádrování v duchu padesátých nebo sedmdesátých let. Tak reaguje Petr Žantovský na článek Deníku N, který je pobouřen tím, že jeho manželka se stala vítězkou výběrového řízení na ředitele divadla na Kladně. Mediální analytik přiznává, že mu je z tohoto útoku špatně a že je jím opravdu velice citově zasažen, protože jde o obrovskou nemravnost. Vnímá to tak, že Irena Žantovská se stala náhradním terčem, protože tím hlavním terčem je on sám. Postup zmíněného deníku považuje za projev naprosté diskriminace své ženy, protože absolutně ignoruje to, že v konkurzu vyhrála devíti hlasy z jedenácti a splnila všechny požadavky na funkci kladené.

„Jeho hlavním cílem jsem byl samozřejmě já.“ Bývalý zaměstnanec ČT zveřejnil útočný text o ženě Petra Žantovského. Ten má jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Hodně pobouřeně se rozepsal Deník N o výběrovém řízení na ředitele divadla na Kladně, jehož vítězkou se stala Irena Žantovská. To by samo o sobě nebylo nic divného, pokud by v článku nebyl rozebírán i její manžel Petr, který podle deníku „publikuje na konspiračních a dezinformačních webech“. Irena Žantovská uspěla ve výběrovém řízení, vypsaném kladenským magistrátem. Funkce se má ujmout začátkem příštího týdne. Herci z kladenského divadla ale vybranou ředitelku odmítají přijmout a uvažují prý dokonce o stávce. Stěžují si, že magistrát výběrové řízení vypsal v době, kdy divadelníci byli na prázdninách a tudíž „nikdo z divadelní odborné veřejnosti neměl šanci se na to připravit a přihlásit se“, jak řekl herec Tomáš Hron, který v kladenském divadle vede odborovou organizaci.

Primátor Kladna Dan Jiránek vysvětluje, že důvodem byla absence ředitele, který byl odvolán. Město nechtělo začínat divadelní sezonu bez ředitele. Odvolání předchůdce Žantovské, to je další věc, která se hereckému odboráři nelíbí. „Hlavní argument byl, že narostla ztráta rozpočtu, ale už u toho neuváděli, že se divadlo stěhovalo z malé budovy do velké a že rozpočet 55 milionů je na krajské divadlo naprosto průměrný,“ postěžoval si Deníku N. Primátor Jiránek vysvětlil, že s jednatelem, jehož jméno v článku ani jednou nepadlo, byly problémy dlouhodobě. Když po něm vedení města chtělo srovnání dotací a výnosů ze vstupného s ostatními divadly ve Středočeském kraji, nebyl schopen jej ani předložit.

Zapomeňte na devět hlasů z jedenácti, podívejte se na manžela

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

18:12 Vyhráli jsme, rozjel Fiala tiskovku. A začal gril: Vyhrálo ANO, zvolala ČT. Rána v závěru

„Náš cíl ubránit Senát před levicovými populisty se podařil," uvedl na tiskové konferenci premiér Pe…